Wil jij jezelf voorstellen?

Mijn naam is Roland Naber, 45 jaar oud en ik woon samen met mijn vriendin Patricia en onze twee kinderen Riley (12 jaar) en Hailey (11 jaar) in het mooie Breda. Patricia en ik delen onze liefde voor de paardensport. Als kind waren zij en ik regelmatig te vinden op de Oosterhoutse manege. In 2006 troffen wij elkaar wederom terug op diezelfde manege en de vonk sloeg toen over. Onze kinderen zijn ook paardenliefhebbers geworden door Patricia en mij. Zo hebben we twee pony’s en twee paarden die bij mijn ouders op de stal staan. Iedere week besteden we veel tijd aan het verzorgen van onze dieren. Eenmaal thuis zijn we altijd in het gezelschap van onze Ragdolls; Maxie en Donder.

Naast mijn passie voor de paardensport heb ik een grote liefde voor de techniek. Ik heb wat functies hier en daar vervuld als System Engineer en in 2006 kwam ik via een vriend in contact met 1 van de oprichters van ICT Concept. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en besloot na een kennismakingsgesprek te beginnen bij ICT Concept. Daarmee was mijn eerste werkdag, maandag 4 december 2006 geschiedenis.

Collage Roland Naber

Hoe kijk je terug op 17 jaar werken bij ICT Concept?

Het DNA van ICT Concept is onveranderd gebleven in de loop der jaren. Met die identiteit bedoel ik de hands-on mentaliteit, voor elkaar klaarstaan, waarde toevoegen en altijd de klant centraal stellen met alle beslissingen die je neemt. Het team bestond tijdens mijn indiensttreding in 2006 uit ongeveer 25 man. Wij timmerden hard aan de weg naar de top en wisten dat we van elkaar op aan konden en losten complexe problemen in teamverband op.

Wij beleefden in de periode 2007 – 2010 succes na succes en dit leidde tot meer werk en als gevolg daarvan ook vanzelfsprekend tot een flinke groei in ons personeelsbestand. Het was onvermijdelijk dat door al deze ontwikkelingen, ook iets gedaan moest worden aan de organisatiestructuur. Voor mij was in 2011 de rol weggelegd als Teamlead voor een regio. Het was mijn taak om sturing te geven aan de engineers binnen die regio. In 2017 groeide ik door naar de functie Manager System & Support. Ondanks alle veranderingen is ons DNA intact gebleven. Wat er ook gebeurt de klant staat op nummer 1.

Wat zijn je verantwoordelijkheden als Manager System & Support?

Sinds 2017 ben ik integraal verantwoordelijk voor de technische afdeling. Als Manager geef ik sturing en advies aan het team tijdens situaties zoals probleemcasussen, migraties, klantcontact, projecten en meer. Ik ben ervoor verantwoordelijk dat de teamleiders op hun beurt weer zo goed mogelijk hun eigen regioteam kunnen aansturen. Ik zeg maar zo; alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Als je in dienst van je mensen staat, kom je het verst. Deze visie heeft mij gebracht waar ik nu sta. Compleet tevreden ben ik nooit. Ik ben altijd gefocust op procesverbeteringen waardoor het team nog beter presteert en de klant hiervan de vruchten plukt.

Wat is voor jou een memorabele gebeurtenis?

Ik moet zeggen dat de oprichting van de Lexxyn Groep in 2011 wel voor hele mooie successen heeft gezorgd voor ICT Concept. De Lexxyn Groep is een groep samenwerkende ICT bedrijven actief binnen de juridische sector. De groep voorziet de jurist van totaaloplossingen op het gebied van ICT. Om daarvan onderdeel te worden in 2011 was een prachtige ontwikkeling, omdat ICT Concept hiermee de volgende fase inging als betrouwbare IT partner binnen de juridische markt.

Op persoonlijk vlak zou ik heel wat mijlpalen kunnen benoemen. Complexe projecten waar heel wat geld mee gemoeid is tot een goed einde brengen, is zo’n voorbeeld. De uitbreiding van de afdeling System & Support - en de daarmee toegenomen complexiteit managen - die uitdagingen zijn we als team aangegaan en zijn voor mij zeer memorabel.

Kun je de groei die je doorgemaakt hebt op zowel zakelijk- als persoonlijk vlak beschrijven?

Ik haal mijn voldoening uit het ondersteunen van mijn collega’s bij technische problematieken, maar ook bij persoonlijke kwesties. Alle bovenstaande ervaringen hebben mij gevormd tot wie ik nu ben. De volgende stap in mijn loopbaan was mijn deelname aan het TSH Leadership Development Program in de periode juni 2021 tot juni 2022.

Ik was onderdeel van de eerste lichting uitverkorenen die een jaar lang gecoacht werden onder leiding van opleidingsinstituut United Talent. Je leert tijdens dit traject je leiderschaps- en managementvaardigheden verder te verfijnen. Een fantastisch maar ook wel intensief traject waarin je zo nu en dan voor best confronterende situaties komt te staan. Je leert jezelf beter kennen en je gaat met een andere bril kijken naar situaties. Dit traject heeft mij zo geïnspireerd dat ik na afronding besloot om samen met Saar Weber (United Talent), een vervolgtraject te starten, aangezien je nooit uitgeleerd bent.

Wat zijn jouw ambities?

Het TSH Leadership Development Program heeft mij in belangrijke mate klaargestoomd voor een volgende stap in mijn carrière. Wat mij betreft ben ik nog niet uitgeleerd en uitgegroeid en blijf ik scherp om te blijven leren en persoonlijk te ontwikkelen.

De volgende stap is natuurlijk onderhevig aan de kansen die gaan komen en zijn afhankelijk van tijd en gelegenheid. Het ligt eraan welke kansen er op mijn pad gaan komen, waarna we samen met elkaar gaan kijken welke kans er op welk moment het beste bij mij past. Alles valt op enig moment samen en ik wil daar klaar voor zijn als het moment daar is. Ik heb alle vertrouwen in de toekomst!

Roland Naber

 

Bekijk onze nieuwste vacatures op werkenbij.ict-concept.nl en solliciteer direct voor jouw nieuwe baan! Voor al je vragen over een bepaalde functie kun je terecht bij Vicky Lemmens, P&O Adviseur via 088-002 84 00 of mail naar vacatures@ict-concept.nl.

ICT Concept

ICT Concept helpt klanten bouwen aan hun succes door het ontwikkelen en leveren van efficiënte en effectieve ICT-oplossingen.