Wie zijn de mensen bij ICT Concept die er elke dag voor zorgen dat alles op het gebied van uw ICT infrastructuur geregeld is? Elke maand zetten wij de spotlight op een medewerker van ICT Concept. Wij spraken deze keer met Carl Hodgson, Support Engineer.

Wil je je even voorstellen?

Mijn naam is Carl Hodgson, ik ben 48 jaar oud en ik kom oorspronkelijk uit het plaatsje Bishops Stortford, Engeland. Ik groeide voor een groot deel van mijn leven op in Dolgellau, Noord – Wales. Ik ben getrouwd met mijn lieftallige, van Nederlandse afkomst, vrouw Hadassa. Dankzij mijn verhuizing destijds naar Nederland spreek ik nu vloeiend Nederlands. Samen hebben we twee leuke katten: Midnight Jazz (1j.) en Lady Grey (2j.). Die twee houden ons echt bezig. Zo’n 20 jaar geleden begon mijn carrière bij ICT Concept. Ik ben IT consultant geweest en ben nu werkzaam als Support Engineer.

Wat doe jij als Support Engineer?

Als Support Engineer ben ik het eerste aanspreekpunt voor onze klanten wanneer het gaat om IT gerelateerde problemen. Ik maak voor ieder contactmoment een ticket aan en intern gaan wij aan de slag met het ticket om zo snel mogelijk het incident bij de klant te verhelpen. De klant moet tevreden zijn. Dat is voor mij het belangrijkste.

Wat doe jij zoal in je vrije tijd?

Als Jehova's getuige ben ik heel erg veel met mijn geloof bezig. Het is een bijzondere manier van leven. Mijn geloof voer ik uit in de praktijk. Ik voer veel gesprekken met mensen over de bijbel en geef ook heel graag bijbelonderwijs aan o.a. studenten van de universiteit. Het is een groot onderdeel van mijn leven. Bij ICT Concept werk ik parttime en de overige dagen besteed ik aan het onderwijzen in de bijbel. Ik voer ook vrijwilligerswerk uit in het buitenland. Met name bouwwerkzaamheden. Ik was projectmanager voor een aantal bouwprojecten gerelateerd aan ons geloof.

Kun je iets meer vertellen over je vrijwilligerswerk?

Ik was betrokken bij de projectmanagement en uitvoering van de bouw van vertaalkantoren, die Bijbelse content levert aan de meest vertaalde website ter wereld, jw.org (1055 talen). Mijn vrouw Hadassa heb ik leren kennen met vrijwilligerswerk op een bouwproject in Swifterbant in Nederland. Inmiddels hebben Hadassa en ik vrijwilligerswerk uitgevoerd over de hele wereld zoals; Moldavië, Litouwen, Congo (DRC), Zuid Soedan, Armenië, Bulgarije, Turkije, Chili en het Midden Oosten.

Carl & Hadassa

Jij bent dus al een behoorlijke tijd werkzaam bij ICT Concept!

Ik voel mij goed bij ICT Concept. De onderlinge sfeer met collega’s vind ik erg prettig. Iedereen is heel respectvol en speelt zijn rol in het grote verhaal. Je hoeft dus niet alles te weten. Er zijn zoveel collega’s die ik kan raadplegen of die mij kunnen assisteren met het oplossen van problemen. Dit maakt mijn werk extra boeiend. Het belangrijkste vind ik, dat ik de klant optimaal kan helpen. Hiermee bedoel ik, dat ik niet alleen een probleem wil oplossen voor de klant. Ik geef de klant meer inzicht in hoe zij in het vervolg het probleem kunnen voorkomen. Het is voor mij meer dan alleen een ticket oplossen.

ICT Concept

ICT Concept helpt klanten bouwen aan hun succes door het ontwikkelen en leveren van efficiënte en effectieve ICT-oplossingen.