We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Per 1 september 2019 wordt ISDN stopgezet, waardoor de telefoonverbindingen van juridische kantoren die dan nog op ISDN zitten, niet meer bereikbaar zijn.

Gelukkig is het grootste deel van de Nederlandse ondernemingen (inclusief niet-juridische sector), zo’n 65%, al overgestapt naar een VoIP oplossing. Dit neemt echter niet weg dat zo’n 35% de overstap nog moet maken.

Mocht uw kantoor tot deze 35% Nederlandse ondernemingen horen, realiseert u zich dan dat de tijd steeds meer begint te dringen.

Overstap naar VoIP niet 123 gerealiseerd

We blijven benadrukken tijdig het overstapproces in werking te stellen, omdat er steeds minder tijd is om actie te ondernemen. Start u namelijk te laat, dan kan het zomaar gebeuren dat u op 1 september 2019 niet meer telefonisch bereikbaar bent.

Nog ruim 6 maanden. Tijd genoeg toch? De praktijk leert ons echter dat het gemiddeld zo’n 2,5 maand duurt voordat een VoIP-oplossing volledig is geïnstalleerd.

Dit hangt af van een aantal factoren. Denk aan de opzegtermijn van de ISDN-lijnen om de huidige telefoonnummers te kunnen blijven gebruiken, maar ook aan de apparatuur die u op dit moment gebruikt. Niet alle apparatuur (alarmcentrale, frankeer- en/of faxmachine) is namelijk geschikt voor VoIP en zal ofwel aangepast ofwel vervangen moeten worden. Het kan ook zomaar zijn dat uw internetverbinding niet groot/snel genoeg is om VoIP-telefonie aan te kunnen. Voor al deze punten is een oplossing te bedenken, maar doordat hiervoor veelal met derde partijen geschakeld moet worden, vergt dit extra tijd.

Topdrukte verwacht tijdens zomerperiode

KPN, de eigenaar van de ISDN-lijnen, geeft aan dat ze verwachten dat heel veel bedrijven last-minute willen overstappen. Met name voor de maanden juli en augustus wordt een topdrukte verwacht. Om problemen tijdens deze piekperiode te voorkomen, willen we benadrukken dat het van essentieel belang is om tijdig uw interesse in een overstap bij ons aan te geven. De accountmanagers van Helder Telecom & ICT kunnen u hierbij uitstekend begeleiden en van de benodigde informatie voorzien.

Omdat een dergelijke overstap toch vaak nog wordt gezien als een lastig of ingewikkeld proces, hebben we een stappenplan voor u ontwikkeld om de gang van zaken wat overzichtelijker te maken.

In 5 stappen van ISDN naar VoIP

1)      Inventarisatie van uw juridisch kantoor

U inventariseert welke apparaten nu gebruik maken van de ISDN-lijnen.

Denk hierbij aan het aantal toestellen, een eventuele faxmachine, frankeermachine, alarm, automatische deur, etc.

 

2)      In kaart brengen wensen klant

Een van de accountmanagers van Helder Telecom & ICT neemt vervolgens contact met u op, om samen met u de wensen op het gebied van telefonie op een rijtje te zetten. Vervolgens bespreken wij de VoIP-oplossing(en) met u die voor uw kantoor geschikt kunnen zijn.

Bovendien bespreken we ook de integratiemogelijkheden van uw CRM-pakket met de nieuwe telefonieomgeving. Maakt u gebruik van een CRM-pakket van een van onze Lexxyn Partners? Dan is integratie vrijwel altijd mogelijk.

 

3)      Uitbrengen offerte

Op basis van stap 2 brengt Helder Telecom & ICT een passende offerte uit.

 

4)      Site Survey

Bij akkoord op de offerte wordt in overleg een Site Survey ingepland, waarbij we de technische situatie op uw kantoor in kaart brengen.

 

5)      Installatie telefonieomgeving

In overleg wordt de installatiedatum van de nieuwe telefonieomgeving ingepland. Dit is tevens de datum waarop uw telefoonnummer(s) zullen worden overgezet en het nummerplan, waarin bepaald wordt wat er met de inkomende telefoontjes gebeurt, besproken zal worden.

 

Helder Legal Fax

Bellen via VoIP heeft veelal voordelen, maar met name voor de juridische praktijk, wordt het verlies van de traditionele faxlijn als minpunt gezien. Hier heeft Helder Telecom & ICT echter een oplossing voor; Helder Legal Fax. Een digitale faxdienst die is gebaseerd op Faxination, de E-Fax oplossing die gebruikt wordt door de Rechtspraak en de rechtbanken in Nederland. Bovendien wordt de betrouwbaarheid van Helder Legal Fax gegarandeerd door de ontwikkelaar.

Wilt u graag de eerste stap zetten in het overstapproces naar VoIP? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bovendien sluiten wij als u nu overstapt naar een van onze VoIP-oplossingen, een gratis Helder Legal Fax 100 jaarabonnement voor u af (vraag naar de actievoorwaarden), zodat u ook onbezorgd uw faxen kunt blijven verzenden. Zo staat niets uw overstap meer in de weg!

info@heldertelecom.nl | 0416 740 740 | www.heldertelecom.nl

Helder Telecom & ICT

Helpt de juridische praktijk om altijd te kunnen bellen en overal te werken. Veilig en zorgeloos.