In maart was ik op een congres waar ik tijdens een presentatie over cybersecurity, de kreet “Assume breach” hoorde. Ga er bij alles wat afwijkt van de norm vanuit dat het een hack is. Een gezond en ontnuchterend advies. Maar wat nou als je niet zo wantrouwend bent? Wat nou als het daarom toch wel eens misgaat, wat moet je dan doen? Want iedereen bouwt op veel gegeven advies de hoogste dijken, maar vergeet vervolgens te praten over wat er moet gebeuren als het water er toch overheen klotst: het evacuatieplan.

Digitaal evacuatieplan

Als Lexxyn Groep zijn we realistisch. Je moet je goed wapenen tegen hackers, maar beseffen dat het ook gewoon een keer goed mis kan gaan. Dan is het niet meer interessant hoe hoog de dijk was. Je wilt er dan voor zorgen dat je spullen snel weer op het droge staan, de dijk gerepareerd wordt en je weer verder kunt met je leven.

Daarom werken wij momenteel voor alle advocaten, notarissen en deurwaarders aan een Incident Response Plan dat u gratis bij ons kunt downloaden. Hierin staat straks beschreven wat de te nemen stappen zijn in het geval van een digitale dijkdoorbraak. Het is een template voor uw eigen digitale evacuatieplan. U kunt in dit plan zelf uw eigen gegevens aanvullen, maar de te nemen stappen hebben wij - op basis van onze ervaring en wereldwijd gevolgde best practices - al voor u op papier gezet.

Dit Incident Response Plan direct ontvangen zodra het klaar is? Laat uw gegevens alvast achter op www.lexxyn.nl/irp. Vul het plan na ontvangst in, print het uit en bewaar het op een veilige plek. Bewaar het niet digitaal, want als de digitale dijk is gebroken, kunt u er hoogstwaarschijnlijk niet meer bij. Dan is ouderwets op papier zo gek nog niet.


Tom Jansen

Tom Jansen

Marketing Manager Lexxyn Groep

Als Marketing Manager is Tom verantwoordelijk voor alle marketing en communicatie van Lexxyn Groep. Met een technische en communicatie achtergrond schrijft hij met name over de technologische en bedrijfskundige ontwikkelingen die interessant zijn voor de juridische sector.