Duikt u deze zomer onder? Of u nu aan het zwembad behoefte hebt aan wat leesvoer om uw praktijk, na de vakantie, te verbeteren of tijdens de rustigere zomerdagen op kantoor: deze summer read is ideaal. Het is een samenvatting van de drie best gelezen blogs rondom prakijkmanagement. U screent zelf snel welk onderwerp voor u interessant is, en zoekt de verdieping naar wens op. Vergeet uzelf niet in te smeren, want het leesvoer blijkt verslavend!

#1: Totaaloplossingen zijn hot! Zet deze trend zich in 2022 door?

Een totaaloplossing voor praktijkmanagementsoftware blijkt, uit onderzoek, mateloos populair. We vroegen onszelf eind 2021 af: zet deze trend in 2022 door? We gingen op onderzoek uit. Van de onderzochte advocatenkantoren gaf 38,5% de voorkeur aan een totaaloplossing als het gaat om praktijkmanagementsoftware: dit was voor ons één van de belangrijkste conclusies uit de benchmark ‘Digitalisering van de Nederlandse advocatuur’ van de Lexxyn Groep. Het blijkt dat een totaaloplossing dé favoriet is, ook in 2022, zo kunnen we inmiddels concluderen.

In dit artikel stellen Eugene Haarmans (Clip Consultants) en Tom Jansen (Lexxyn Groep) dat kantoren, door beperkte tijd en ICT-kennis, bewust kiezen voor één basisleverancier, dus één totaaloplossing. Kantoren hebben dan voor 90% van de ICT-diensten, gerelateerd aan de praktijkmanagementtoepassingen geen omkijken, behalve wellicht op de externe componenten, waarop je als kantoor wil accelereren.

Het hele artikel leest u hier.

#2: Business Intelligence voor de advocatuur: data tastbaar maken

Voor Nederlandse advocatenkantoren is het sturen op data nog geen gemeengoed, terwijl er in de software vaak zoveel informatie verscholen gaat, dat het zonde is deze niet te gebruiken. De data in de systemen wordt nu vooral gebruikt om de facturen te versturen en aan cliënten te verantwoorden hoeveel er gedeclareerd wordt. Waarom zou je als advocaat een stapje verder moeten gaan en Business Intelligence gaan toepassen in je praktijk?

Eugene concludeert in dit blog dat op bijna ieder stukje informatie in een softwarepakket een rapport te bouwen is, maar de kunst is om in deze grote stapel datapunten te bepalen welke relevant zijn en welke niet. En daarbij moet je bereid zijn om als kantoor consequenties te verbinden aan inzichten die uit data komen.

Het hele artikel leest u hier.

#3: Aantrekkingskracht van rapportages

Interview tussen Eugene Haarmans en Saskia van Egmond (Splendente).

Business Intelligence is de nieuwe magneet voor de juridische praktijk. Tenminste dat stellen Eugene Haarmans (Clip Consultants) en Saskia van Egmond (Splendente): beiden idolaat van de Business Intelligence tool ‘Dynamic Law Manager’. Eugene interviewt Saskia over Business Intelligence (BI) en is benieuwd: ‘Zijn goede rapportages goud waard?’

Het antwoord op deze vraag, en waarom BI zo populair is, leest u in onderstaand artikel. Hierin stelt Saskia onder andere dat kantoren niet meer bezig moeten zijn met lijstjes maken, maar met lijstjes interpreteren. Ze bespreken samen welke pijn BI wegneemt, wat de meerwaarde ervan is en hoe je als kantoor aan de slag gaat.

Het hele artikel leest u hier.

Nog meer weten, bel ons op 0413 – 3488 88

Wilt u na (of gewoon tijdens) de zomer meer weten over deze onderwerpen? Neem gerust contact met ons op via 0413 - 34 88 88. Wij duiken namelijk niet onder.


Eugene Haarmans

Eugene Haarmans

Commercieel Directeur Clip Consultants

Eugene is een optimistische ondernemer, ervaren en realistisch. Hij is pragmatisch ingesteld en probeert met zijn kennis en de voorhanden –haalbare- mogelijkheden een efficiënt werkproces voor zijn klanten in te kleden. ‘Alles wat ik dagelijks nastreef dient nuttig, concreet en haalbaar te zijn.’