Eugène Haarmans - Commercieel Directeur Clip Consultants: Op ieder advocatenkantoor laait eens in de zoveel tijd de discussie op: moeten we niet eens kijken naar een ander softwarepakket? Dit kan voortkomen uit kleine dagelijkse frustraties, of uit grote irritaties door ondermaatse ondersteuning of verstoringen. Maar toch kiezen veel kantoren ervoor deze problemen voor lief te nemen. 

Twee redenen die wij vaak horen die de keuze om over te stappen zo lastig maken: “overstappen kost zoveel tijd” en “hoe weten we zeker dat we geen informatie verliezen?”

Is overstappen echt zo lastig?
Overstappen is alleen lastig als u zelf al het werk zou moeten doen. Het kan een beetje voelen als zonder ervaring een huis bouwen met alleen een IKEA handleiding. “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”, zei een roodharig Zweeds meisje op televisie eens. Maar vertrouwt u ons: er zijn echt stappen die iemand met ervaring beter en sneller kan maken.

Informatie van pakket A naar pakket B
Het overzetten van informatie en dossiers uit pakket A naar pakket B, de zogenaamde conversie, lijkt op het eerste oog eenvoudig. U drukt in pakket A op exporteren, in pakket B op importeren, en door. Dat de praktijk weerbarstiger is, proeft u wellicht al aan mijn toon. Want hoe informatie is opgeslagen in pakket A, is vaak anders dan in pakket B.

Informatie over bijvoorbeeld dossiers wordt opgeslagen in een database. Een database bestaat uit kolommen en rijen. In kolom A staan bijvoorbeeld dossiernummers, in kolom B de bedrijfsnaam, kolom C een telefoonnummer, enzovoorts. Het telefoonnummer is het simpelste voorbeeld waarmee we kunnen uitleggen waarom een conversie geen kwestie is van exporteren/importeren.

Als in pakket A een telefoonnummer wordt genoteerd als 0413-348888, maar in pakket B als +31413348888 dan moet dat worden aangepast. Voor elk telefoonnummer. En dit is pas één vrij simpel gegeven. Hoe werkt dat met dossiernummers? Gekoppelde documenten? De samenhang van informatie is zo complex dat het ontwaren voor u een tijdrovende klus zou zijn.

Snelle overstap
Wij hebben standaard conversies ontwikkeld voor nagenoeg alle bekende pakketten waardoor een overstap naar CClaw soepel verloopt. Wij weten al hoe pakketten als BaseNet of Kleos informatie opslaan en hoe alles in CClaw weer op de juiste manier is terug te vinden. Daardoor kost de conversie veel minder tijd en is het risico op informatieverlies beperkt tot een minimum. Daarnaast kijken we ook goed met u naar welke bijzonderheden in uw bestaande omgeving zitten en hoe we deze het beste over kunnen nemen naar CClaw.

Niet eng door ervaring
Alles is minder eng als je het laat doen door iemand, of met iemand, met ervaring. Dat huis bouwen doen wij dagelijks, software inrichten is ons vak. Daardoor voelt de overstap hooguit nog spannend, maar zeker niet meer eng. Wij begeleiden u naar een goede afloop en een succesvol gebruik van uw nieuwe praktijkmanagementsoftware.

Weten hoe uw overstap eruit gaat zien? Wij lichten graag in een persoonlijk gesprek toe of een overstap voor uw kantoor van toegevoegde waarde is.

Clip Consultants

Architect en leverancier van CClaw; een compleet softwarepakket voor de advocatuur.