Zelfstandige juristen en advocaten die uitblinken in hun vak worden jaarlijks door hun vakgenoten en opdrachtgevers genomineerd voor de DILA. De genomineerden worden uitgenodigd om praktijkcases en referenties in te dienen bij de deskundige onafhankelijke jury, die vervolgens drie finalisten aanwijst. De finalisten worden uitgenodigd voor het DILA diner, dat dit jaar plaatsvond bij HoogtIJ, een prachtige locatie in Amsterdam-Noord met uitzicht over het IJ.

Hier ging de jury met finalisten Anneke Baan, Marc de Hoogh en Marianne de Feijter in gesprek over hun zelfstandig ondernemerschap als juridisch professional. Daarbij kwamen onderwerpen als het fungeren als business partner, het maken van impact als interim jurist en het snel eigen maken van de business aan de orde.

Volgens juryvoorzitter Sanne Overbosch had de jury geen makkelijke taak. ‘Onder de juristen die genomineerd waren, zat een grote variatie. Zo is de ene jurist een strategisch adviseur, een andere is de go-to jurist voor als er iemand wegvalt in het team en weer anderen worden ingehuurd als specialist op een bepaald rechtsgebied. We hebben alles voorbij zien komen. En daar ben ik trots op, want ik vind het heel mooi om zoveel verschillende profielen in deze professie te zien en dat deze allemaal aan bod komen bij zo’n prijs.’

De aspecten waar de jury met name naar gekeken heeft zijn: de impact die gemaakt wordt als zelfstandig jurist, hetgeen je nalaat als je weer weggaat en de mate waarin je als business partner optreedt binnen het bedrijf. Op deze aspecten scoorde Marc het hoogst. Marc is een echte levensgenieter en dat brengt hij ook mee in een team. Hij maakt impact in de business omdat hij in staat is iedereen mee te krijgen en laat zien dat het allemaal eigenlijk niet zo moeilijk hoeft te zijn waardoor hij echt iets brengt op de afdeling.

Naast de award, werd tijdens de borrel na het diner de publiekswinnaar van de DILA 2023 bekendgemaakt. Anneke Baan wist dit jaar overtuigend de publieksprijs in de wacht te slepen. Zij is naar huis gegaan met de wisselbokaal. Anneke is gespecialiseerd in algemeen contractenrecht, ondernemingsrecht, effectenrecht en IT recht (waaronder data privacy). In haar eigen praktijk ontzorgt ze ondernemers doordat ze als legal counsel het aanspreekpunt is voor uiteenlopende juridische zaken: van het onderhandelen van contracten met klanten of leveranciers, het adviseren over wet- en regelgeving tot het begeleiden bij de aan- of verkoop van een bedrijf.

Over de DILA

De DILA is dé award voor de beste zelfstandige juridisch professional van Nederland en wordt dit jaar voor de 9e keer uitgereikt. De DILA is ontstaan uit de constatering dat zelfstandige advocaten en juristen een steeds grotere rol spelen in de top van de markt, maar verrassend onbekend zijn bij een groot deel van het publiek in diezelfde markt.

De organisatie van de DILA wordt verzorgd door WeLegal Network en LawyerlinQ, gesteund door partners Mr OnlineLexxynOSR juridische opleidingenWeagreeThe Legal Bench en Robert Walters.

De DILA is dé prijs voor de beste zelfstandige juridisch professional actief in de Nederlandse markt. Je kunt de DILA volgen via LinkedIn en de website: https://www.dutchindependentlegalaward.nl/

DILA

Lexxyn Groep

Lexxyn Groep is de totaal ICT-dienstverlener voor de juridische praktijk. Zes intensief samenwerkende partners bieden gezamenlijk alles wat de advocatuur, het notariaat en de deurwaarderij nodig hebben.