Het in Boxmeer gevestigde advocatenkantoor Van de Kam Advocaten heeft onlangs met hulp van ICT Concept de digitale basis van het kantoor vernieuwd. De werkplekken, internetverbindingen en de server/opslag infrastructuur waren aan vervanging toe. Daarnaast wilde het kantoor uiteindelijk zelf zo min mogelijk tijd en energie kwijt zijn aan het beheer van dit alles en zocht het een partner die altijd voor ze klaar zou staan met de juiste ervaring in de juridische sector.

Alles geregeld met Packs
Clip Consultants, de leverancier van het door Van de Kam Advocaten gebruikte CClaw, werd om referentietips gevraagd waarna ICT Concept haar ervaringen en visie voor de juridische praktijk met het kantoor mocht delen. Door te kiezen voor nieuwe werkplekken, Connectivity Pack (verbindingen) en het Cloud Pack (Private Cloud infrastructuur inclusief Office 365) heeft Van de Kam Advocaten geen omkijken meer naar haar ICT en betaald ze voor dit alles een vast bedrag per maand.

Ook de beveiliging is stevig opgeschroefd middels zaken als twee-factor-authenticatie, een nieuwe Gatekeeper en ESET beveiligingssoftware. De oude tape back-up die de benodigde capaciteit niet meer aankon is ook vervangen door een dagelijkse cloud back-up oplossing. Hierdoor hoefde men geen concessies meer te doen in welke data wel of niet in de back-up mee kon.

Het kantoor omschrijft zichzelf als “Altijd bereikbaar, snel en mogelijkheden creërend”, en één van de uitdagingen die dan ook opgelost moest worden in het traject was dan ook dat de migratie “snel” plaats moest kunnen vinden in verband met aflopende contracten met andere leveranciers. Dankzij het projectmanagement van ICT Concept en de nauwe samenwerking met Clip Consultants is het project tijdig en volgens afspraak opgeleverd.

Trend in de sector
Hendri van Norden, Directeur Sales en Marketing van ICT Concept, ziet de keuze voor de Packs van ICT Concept als een belangrijke trend in de juridische sector: “Juridische kantoren zeggen tegen ons dat zaken op het gebied van ICT gewoon geregeld moeten zijn. Geen omkijken naar onderhoud, of gedoe bij storingen en bovenal voorspelbare kosten.”

Daarnaast vinden kantoren het belangrijk dat hun ICT-partner goed kan samenwerken met bijvoorbeeld hun softwareleverancier om te voorkomen dat ze bij problemen van het kastje naar muur worden gestuurd. Hendri vervolgt: “Met de Packs zorgen we als ICT Concept dat alles op het gebied van ICT dan ook gewoon geregeld is, alles wordt feitelijk als een dienst afgenomen inclusief beheer.

Daarnaast werken we veel samen met nagenoeg alle bekende softwareleveranciers in de juridische sector en zeker wanneer men kiest voor de software van een mede-Lexxyn Groep Partner is de samenwerking vanzelfsprekend. De Lexxyn Groep samenwerking houdt daar niet op. Op basis van ons advies is Van de Kam vervolgens ook nog gebruik gaan maken van de E-fax oplossing “Helder Legal Fax”, van onze Lexxyn Groep Partner Helder Telecom & ICT. Zo profiteert het kantoor gelijk van de synergie van de Lexxyn Groep.”

ICT Concept

ICT Concept helpt klanten bouwen aan hun succes door het ontwikkelen en leveren van efficiënte en effectieve ICT-oplossingen.