Het stopzetten van het programma KEI is een domper voor de juridische wereld. Er wordt pas op de plaats gemaakt wat betreft digitaal procederen, maar dat betekent natuurlijk niet dat de gehele digitaliseringsslag van de juridische sector stilgelegd moet worden.   

Dimmen Wesdijk van Helder Telecom & ICT geeft aan dat er juist in deze van oudsher vrij traditionele sector, voor zowel grote als kleine kantoren, nog tal van mogelijkheden zijn om een interne digitalisatieslag te maken.

Hij zet een aantal mogelijkheden op een rijtje.

De digitale Fax
Faxen is onlosmakelijk met de juridische wereld verbonden. Processtukken moeten hun weg vinden van en naar de rechtbank en dat hoeft lang niet altijd meer via de traditionele fax te gebeuren. In Nederland zijn verschillende E-fax oplossingen verkrijgbaar. Zo maakt De Rechtspraak gebruik van de E-fax oplossing: Faxination. Ook Helder Telecom & ICT heeft deze digitale fax in haar pakket, Helder Legal Fax, Wij hebben onze digitale fax gebaseerd op de E-faxoplossing waar ook de Rechtspraak gebruik van maakt, deels vanwege de unieke rapportage methode, waarin altijd wordt aangegeven of een fax wel of niet is aangekomen. 

Telefoon-CRM Integratie
Veel juridische kantoren maken naast hun telefoon- en internetverbinding gebruik van een CRM pakket. Deze 3 elementen op zich maken de reguliere werkzaamheden al een stuk gemakkelijker. Het dagelijkse werkproces kan echter nog efficiënter worden, wanneer de telefonieomgeving geïntegreerd wordt met het CRM pakket. Hiermee wordt ook gelijk een stuk klantvriendelijkheid mee gewonnen.

Mobile Device Management
Ook in het juridisch bedrijf wordt er steeds meer zakelijk gebruik gemaakt van mobiele apparaten. Mobile Device Management (MDM) zorgt voor een sterke beveiliging van deze apparaten en de data die hierop staat. Vanuit een online beheer portal is het eenvoudig om alle zakelijke smartphones in één keer te beheren, waardoor de veiligheid en functionaliteit gewaarborgd wordt. Bij verlies of diefstal van een telefoon is het bijvoorbeeld mogelijk om het apparaat op afstand te vergrendelen, of de data die erop staat te wissen. 

Server in de Cloud
Een server in de cloud betekent niets meer of minder dan dat u een externe opslagruimte heeft, welke via een internetverbinding te bereiken is. Op deze cloudserver kunnen documenten worden opgeslagen, maar ook veel software, zoals Office en andere bedrijfsspecifieke applicaties. Met een server in de cloud kunt u dus een online werkplek creëren. Dit heeft als voordeel dat alle data op één centrale plek blijft, de opslagruimte schaalbaar is, en werkzaamheden altijd en overal (mits er een internetverbinding beschikbaar is) uitgevoerd kunnen worden.

Bovenstaande oplossingen zijn vrij snel en makkelijk te implementeren, waardoor het weinig tijd kost om dit in te richten. “Zoals u ziet kunt u, ook zonder KEI,  met een paar relatief kleine oplossingen al snel een grote digitalisatieslag voor uw kantoor realiseren.”

Helder Telecom & ICT

Helpt de juridische praktijk om altijd te kunnen bellen en overal te werken. Veilig en zorgeloos.