Er is wat te vieren dit jaar: Microsoft Teams is 5 jaar! Er zijn maar weinig applicaties op de markt die kunnen zeggen dat ze in zo'n korte tijd zo'n groot marktaandeel hebben weten te verwerven. Ik ben even in de statistieken gedoken en die zijn op zijn zachtst gezegd indrukwekkend. Wereldwijd is in de afgelopen jaren het aantal Teams gebruikers ieder jaar bijna verdubbeld. In 2019 waren er 20 miljoen gebruikers, in 2020 75 miljoen, in 2021 145 miljoen en in 2022 staat de teller halverwege het jaar op meer dan 270 miljoen gebruikers.

Nu hebben de pandemie en de snelle adoptie van Microsoft 365 de groei natuurlijk een handje geholpen, maar feit blijft dat om deze snelle groei mogelijk te maken het product zelf ook gewoon goed moet zijn. Ik zal de laatste zijn die roept dat Teams al helemaal perfect is, ook ik zie nog genoeg verbeterpunten. Maar het totaalpakket van vergaderen, samenwerken en communiceren in één tool, zo goed geïntegreerd met alle andere Microsoft oplossingen is een oplossing waar elke organisatie van kan profiteren.

Mijn collega Marcel Lang voorspelde in een eerder artikel al eens dat Teams het nieuwe Outlook zou worden. Interne communicatie verplaatst zich steeds meer naar Teams, en e-mail blijft enkel nog over communicatie met organisaties die geen Teams gebruiken. Zeker als straks Teams Connect, de door Microsoft aangekondigde oplossing voor samenwerken tussen Teams tenants, volledig is uitgerold voorspellen wij een nog snellere groei en adoptie van Teams. Wij blijven dan ook doorwerken aan ons DMSforTeams om uw DMS data ook in Teams toegankelijk te maken, en bijvoorbeeld een cliënt extranet te maken waarin u kunt samenwerken met uw cliënt aan stukken. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op voor een verdere toelichting.

Bart van Wanroij
Managing Director Epona Legal

In deze nieuwsbrief komen o.a. de volgende zaken aan de orde:

  • Poelmann van den Broek gaat voor Next Level Teamwork
  • Hey SmartLegal, mag ik je een juridische vraag stellen?
  • Product updates
  • Webinar terugblik
  • Beter zoeken, meer tijd besparen
  • Legal&Tech Editie 4
  • Nieuwe integraties

De gehele nieuwsbrief kunt u hier nalezen.