Een van de belangrijke - en verplichte - taken van de notaris is om de identiteit van de cliënt te verifiëren. Maar hoe weet u of een identiteitsbewijs echt is? Dit is met het blote oog moeilijk vast te stellen.

Om u hierbij te helpen hebben Devoon en RestPort Technologies de krachten gebundeld. Met de hard- en softwareoplossingen van RestPort Technologies kunt u vrijwel alle wereldwijd in omloop zijnde identiteitsbewijzen scannen, inspecteren en verifiëren. Met behulp van NEXTid worden de gegevens automatisch opgeslagen bij de juiste relatie in NEXTassyst.

Efficiënter werken
Door de koppeling tussen de scanner van RestPort Technologies en NEXTid in NEXTassyst kunt u sneller en efficiënter werken. U hoeft niet meer eerst een kopie van het identiteitsbewijs te maken, die vervolgens weer in te scannen en op te slaan in de relatiekaart in NEXTassyst. U hoeft ook niet meer handmatig de gegevens van het legitimatiebewijs over te nemen in NEXTassyst met kans op fouten.

Alle bovenstaande handelingen gaan met behulp van de scanoplossing van RestPort Technologies en NEXTid automatisch. Het identiteitsbewijs wordt automatisch gekoppeld aan de goede relatie en opgeslagen onder de relatiekaart. 

Lees het complete bericht op de website van Devoon: https://www.devoon.nl/nieuws/nextid-%E2%80%93-automatisch-id-bewijzen-scannen-en-verwerken-0

 

NEXTid ook beschikbaar voor gebruikers van NEXTmatters

Ook voor de advocatuur is de id-check beschikbaar in NEXTmatters van Trivium. Op basis van dezelfde technologie controleert u ook als advocaat de identiteit en het identiteitsbewijs van uw cliënt middels een scanner of mobiele telefoon.

Lees meer over NEXTid voor de advocatuur op de website van Trivium

Lexxyn Groep

Lexxyn Groep is de totaal ICT-dienstverlener voor de juridische praktijk. Zes intensief samenwerkende partners bieden gezamenlijk alles wat de advocatuur, het notariaat en de deurwaarderij nodig hebben.