Het is het einde van het jaar, dus tijd voor lijstjes! Niet alleen voor de feestdagen een lijst met gadgets, die onder de boom mogen, maar ook talloze lijstjes die terugblikken. De Top 2000, nieuwsoverzichten, je struikelt over de lijstjes. En weet u wat? Ik doe er gewoon nog één bij. Een lijst van de best gelezen stukken die we het afgelopen jaar als ICT Concept hebben gepubliceerd! Op volgorde van meest gelezen artikelen, genoeg leesvoer om de Kerstvakantie mee door te komen:

1. Zo’n cloud werkplek, wat is dat nu?
Het klinkt eenvoudig, maar is tegelijkertijd toch een beetje ongrijpbaar: wat is nou een werkplek uit de cloud? Want “de cloud”, dat is toch voor grote bedrijven zoals Microsoft, Google, Facebook en Amazon? Wat heeft dat te maken met mijn (bescheiden) werkplek, mijn kantoor en waarom moet die uit de cloud komen?

Lees dit blog

2. Workspace: door één raam het hele bos zien
Bij veel organisaties is er vaak een wirwar aan applicaties en daaraan verbonden gebruikersaccounts ontstaan, waardoor men door de bomen het bos niet meer ziet. Zou het niet mooi zijn als iedereen in de organisatie het hele bos weer vanuit één raam kan zien? In dit blog legde ik uit hoe een Workspace hier de oplossing voor biedt.

Lees dit blog

3. Teamen is het nieuwe Skypen
In 2019 maakte Microsoft bekend op 31 juli 2021 te stoppen met Skype for Business. Skype, jarenlang dé oplossing om te (video)bellen en te vergaderen via internet, moet na 16 jaar trouwe dienst plaats maken voor Microsoft Teams. Op Microsoft Inspire, het jaarlijkse kennisevenement van Microsoft, was het dit jaar dan ook Teams, Teams en nog eens Teams wat de klok sloeg. Waarom en hoe u de overstap kunt maken van Skype naar Teams besprak ik in dit artikel.

Lees dit blog

4. Zelf meerijden op je cloud
Autoracen is mijn passie. Niet enkel als supporter van Max, maar zelf ben ik ook vaak en graag op het circuit. Het gevoel van controle hebben over zo’n krachtige machine op vier wielen doet mijn jongenshart nog altijd overslaan. In dit blog legde ik uit hoe ons CloudPortal, u als gebruiker van ons cloud platform, meer mogelijkheden geeft om ook zelf aan de knoppen te zitten.

Lees dit blog

5. Veilige IT: vier tips voor een veilige IT omgeving
Oktober was “European Cybersecurity Awareness Month”. Een goede reden om deze periode extra aandacht aan digitale veiligheid te geven. In de praktijk komen risico’s vaak voort uit achterstallig onderhoud of een gebrek aan wat we goede cyberhygiëne noemen. Daarom vier tips waar u direct mee aan de slag kunt.

Lees dit blog

6. Geld kunt u niet printen. Maar u kunt het wel besparen!
Het is anno 2019 steeds gebruikelijker om te betalen voor gebruik, in plaats van bezit. U kunt tegenwoordig, zowel zakelijk als privé, bijna alles leasen. Alles is dan inbegrepen voor een bedrag per maand. Op kantoor kennen we het fenomeen lease, of As A Service, vooral van auto’s. U kiest een auto, stelt een brandstofvoorschot en maximaal aantal kilometers vast. Onderhoud, verzekering en belastingen zijn verder inbegrepen. Als u daarnaast ook kiest voor bijvoorbeeld een aanvullende OV kaart, heeft u zojuist niet een auto, maar een mobiliteitsdienst afgenomen. Voor auto’s klinkt dit allemaal logisch, maar wist u dat dit tegenwoordig ook voor uw multifunctionele printers/scanners (MFP) kan?

Lees dit blog

Uiteraard schreven we nog veel meer stukken die mogelijk interessant zijn! U leest ze allemaal terug in de nieuwssectie op onze website. Fijne feestdagen, en alvast een geweldig 2020 gewenst!

ICT Concept

ICT Concept helpt klanten bouwen aan hun succes door het ontwikkelen en leveren van efficiënte en effectieve ICT-oplossingen.