Hoe het ook anders kan?
Recherche uitvoeren via NEXTmatters zorgt dat dit proces automatisch verloopt. Stel, u hebt te maken met een burenruzie rondom een erfscheiding. U wilt hiervoor de kadastrale kaart en eigendomsinformatie downloaden. Via NEXTmatters voert u alleen het te rechercheren adres/perceel in. Hierna worden alle gewenste (aangevinkte) documenten direct gedownload naar het dossier in de applicatie. De applicatie logt namelijk op de achtergrond automatisch, via een connector, in op het Kadaster. Vervolgens wordt de kadastrale kaart automatisch in het dossier gezet. Dit geldt natuurlijk ook voor documenten zoals eigendoms- en hypotheekinformatie.

In het geval van een herrecherche werkt dit net zo makkelijk. Stel, dat het object tussentijds opnieuw gerechercheerd moet worden, dan voert u deze met twee muisklikken vanuit NEXTmatters uit. Hierna ontvangt u automatisch alle recente stukken in uw dossier.

Op die manier verkrijgt u eenvoudig de juiste informatie voor uw zaak. Als vervolgstap kunnen in NEXTmatters alle procestukken en standaard brieven intelligent gemaakt worden, waarbij de gerechercheerde informatie automatisch wordt verwerkt. Hoe dat werkt? Neem contact met ons op voor een korte demo.

Voor wie is het bevragen van registergoederen via NEXTmatters aantrekkelijk?

Binnen het notariaat (NEXTassyst) werken al onze klanten met deze functionaliteit. In de advocatuur is deze mogelijkheid nog redelijk onbekend. Daar willen we nu verandering in brengen, want naast dat deze optie tijd en handelingen scheelt, is deze koppeling zelf ook nog eens kosteloos. Uiteraard brengt de recherche zelf wel de standaard kosten met zich mee.

Registergoederen bevragen via de NEXTmatters kadastrale recherches is interessant voor juridische professionals in diverse rechtsgebieden.

Wat wordt er bevraagd via de automatische koppeling met het kadaster?

  • Eigendomsakte
  • Hypotheekinformatie
  • Uittreksel kadastrale kaart
  • HYP3
  • HYP4

Wilt u met deze functie aan de slag? Schroom niet en bel Peter Westerbeek op 088-2034310 of mail naar peterwesterbeek@nextlegal.nl.


Peter Westerbeek

Peter Westerbeek

Consultant

Ik ben Peter Westerbeek en ben sinds augustus 2018 in dienst bij NEXTlegal (Toen nog Trivium Software) als consultant. Ik heb ruime ervaring binnen de juridische branche als consultant met implementaties van praktijkmanagement oplossingen. Door deze jarenlange ervaring weet ik wat er speelt binnen de advocatuur, wat de procedures zijn en waar de wensen liggen. Het is dan ook mijn doel om onze klanten op basis van deze kennis te helpen tijdens de implementatie van NEXTmatters, waarbij gekeken wordt naar de interne procedures van het kantoor en hoe die het beste aangesloten kunnen worden op de mogelijkheden binnen NEXTmatters. Na een afgeronde implementatie is deze wat mij betreft pas echt succesvol wanneer de gebruikers met gemak en volle tevredenheid kunnen werken met hun nieuwe software.