Als telecomspecialist ben ik groot voorstander van CRM-integraties. Voor veel kantoren is het hebben van een CRM-systeem een must, om de contactmomenten met hun klanten te registreren. Het hebben van een CRM zorgt enkel al voor een stukje efficiëntie en kan een aanzienlijk bijdrage leveren aan de klanttevredenheid.

Bovendien bieden de meeste CRM’s tegenwoordig de mogelijkheid om gekoppeld te worden aan andere systemen. Denk hierbij aan een koppeling met een e-mailprogramma of de facturatiesoftware. Maar een uitgebreide integratie met een VoIP-telefoniesysteem behoort ook tot de mogelijkheden.

CRM-integraties zijn er om het werk makkelijker, efficiënter en minder foutgevoelig te maken. Een goede VoIP CRM-integratie leidt direct naar het cliënt-profiel van de inkomende oproep, waardoor gegevens handmatig noteren, het opzoeken van de klantgegevens of het vragen naar eerdere contactmomenten niet langer nodig is. Bovendien biedt een aantal van onze koppelingen zelfs de mogelijkheid tot tijdschrijven, wat met name voor de juridische wereld een uitkomst is.

"Is een inkomend gesprek de eerste minuten zoekwerk? Breekt het zweet je uit als je voor de derde keer naar de naam van je klant moet vragen? Schaam je niet: mensen onthouden maar 10% van wat ze horen. Als je de eerste vijf minuten van je telefoongesprek de naam van je klant en zijn bedrijfsnaam moet onthouden, terwijl je haastig op zoek bent naar de juiste klantgegevens, kan dit behoorlijk ongemakkelijk zijn. VoIP-CRM integratie zorgt ervoor dat dit verleden tijd is".

Juridische praktijk

Als Lexxyn Groep Partner zijn wij marktleider in oplossingen voor de juridische praktijk. Speciaal voor deze branche hebben wij diverse CRM-koppelingen ontwikkeld, waarmee we telefoniesystemen kunnen integreren met de softwarepakketten van de andere Partners binnen de Lexxyn Groep.

Het administreren van telefoongesprekken kan namelijk een tijdrovende klus zijn. Tijd bijhouden, notities maken, relaties opzoeken: wat als dat automatisch kan? Een VoIP CRM-integratie registreert inkomende- en uitgaande telefoongesprekken op vaste- en mobiele telefoons. Het systeem houdt de tijd bij, administreert deze en gesprekken kunnen, eventueel voorzien van aanvullende notities, direct toegevoegd worden aan het juiste dossier.

Deze integratiemogelijkheid met NEXTmatters & NEXTassyst hebben we gelanceerd onder de noemer NEXTcall. Onder een andere noemer zijn er ook koppelingen mogelijk met FORTUNA, DMSforLegal, CClaw en ContactManager.

In deze tijd kan een gebrek aan gegevens je een flinke achterstand op de concurrent opleveren. Daarom adviseer ik meestal om voor een telefonie-oplossing te kiezen die gekoppeld wordt aan het CRM pakket.