Kun jij jezelf even voorstellen?

Mijn naam is Marc van den Einden, 32 jaar en ik woon in Bakel. Bakel is een klein boerendorpje vlakbij Helmond. Ik woon alleen en mijn twee katten houden mij gezelschap. Ik sport twee keer per week in de sportschool. Naast sporten spendeer ik mijn vrije tijd aan het spelen van PC-games. Ik heb de opleiding MBO Software developer met succes afgerond in 2012. Tijdens mijn studie heb ik het programmeren ontdekt en dat vind ik het allerleukste om te doen. Na afronding van mijn stage ben ik daar 7 jaar in dienst geweest. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en in 2019 kwam Clip Consultants op mijn pad.

Wat is nu jouw voornaamste taak?

Als ontwikkelaar zorg ik dat CCdms, ons Document Management System (DMS) optimaal functioneert. We gaan binnenkort over naar DMS versie 3. De mooiste uitdaging voor mij is dat versie 3 probleemloos wordt geadopteerd bij onze klanten. DMS versie 3 is gewoon een hele verbetering ten opzichte van versie 2. De opvolger kan met gemak draaien op Windows 10 en het is eenvoudig om functionaliteiten toe te voegen of te wijzigen aan dit pakket. Tevens worden updates nu automatisch uitgevoerd. De laatste tijd heb ik ook behoorlijk wat tijd besteed aan de telefoniekoppeling CCvoice. Kort samengevat zorgt CCvoice ervoor, dat ieder telefoongesprek geregistreerd en toegewezen wordt aan een bepaald dossier. Dit is een groot project waaraan je oneindig kunt werken. Een extra notificatie hier, een extra functionaliteit daar. Het is nooit af. Ik zorg ervoor dat ik de grenzen van het project bewaak. Ik verveel mij in ieder geval niet.

Wat staat je voor ogen bij jouw werk?

Wanneer ik programmeer, doe ik dit met een duidelijke reden. Datgene wat ik bouw moet iets toevoegen. Ik creëer eerst een basistool en vanuit daar kunnen we zaken altijd nog aanpassen maar alleen als dit werkelijk iets toevoegt aan het meer efficiënt werken. Er wordt feedback gegeven op mijn basiscreaties en vervolgens verwerk ik die feedback weer in die basis. Dat werkt voor mij veel rustgevender.

Wat maakt werken voor Clip Consultants interessant.

Als ontwikkelaar krijg je veel vrijheid. Je hebt heel veel eigen inbreng. Onze Algemeen Directeur, Jeroen de Boer samen met de consultants zijn voor mij een klankbord voor nieuwe ideeën. Ik ben als het ware de architect die de wensen en behoeften realiseert en ik geef daaraan mijn eigen draai. Uiteindelijk kom je dus samen tot een product.

Kun jij een project bedenken waarbij je net iets verder bent gegaan dan nodig was?

Ja, of dit een goed voorbeeld is weet ik niet. Ik werkte aan CCvoice. Ik had een goede basis ontwikkeld maar het leek mij een leuke toevoeging om ook aan diezelfde applicatie een chatfunctionaliteit toe te voegen. Deze gimmick heb ik er vervolgens ingebouwd. Het hoefde niet maar ik vond het leuk om uit te zoeken hoe ik dit erin kon programmeren en die ervaring neem ik ook weer mee.

Wat is je mooiste herinnering tot dusverre bij Clip Consultants?

Oh, dat is een goeie. Eigenlijk misschien een suf voorbeeld van ruim twee jaar geleden. We hebben intern als ongeschreven regel: sta de klant altijd te woord. Ook als jij de klant op dat moment even niet kan helpen, geef die boodschap dan mee. Laat de klant weten dat we er achteraan gaan.

Er waren wat collega’s met verlof en ik werkte met 2 anderen tijdens hun afwezigheid. Ik kon mij nog herinneren dat er ontzettend veel gebeld werd, waardoor ik vaak de telefoon moest oppakken. Die korte onderbrekingen weerhielden mij ervan om mij 100% te concentreren op mijn eigen werk. Dat geeft verder niet, want je vangt elkaar op. Achteraf tijdens een groepsoverleg kwam die week weer ter sprake en consultant, Nancy van Doren gaf aan dat zij die week alleen maar tot een succes had weten te brengen, dankzij de inzet van mijn collega Tom Ottevanger en mij. Tom en ik gaven elkaar een box. Super flauw maar die waardering was wel prettig.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Geef mij een project, en ik duik erin en maak het me compleet eigen. Leren uit boeken is niet mijn ding. Ik verdiep mij graag in de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van techniekingen. Daar haal ik mijn inspiratie uit. Binnen deze organisatie ben ik de enige C# onwikkelaar. Ik moet mijzelf ook wel op de hoogte houden door kanalen zoals Microsoft en .... in de gaten te houden.

Waar haal je de meeste voldoening uit m.b.t. je werk?

Ik haal voldoening uit de positieve berichten van klanten die met name mij collega Jurgen-Jan van Heek naar ons doorstuurt. Zolang onze producten werken en er treden geen fouten op, dan ben ik tevreden. Natuurlijk kan het voorkomen dat er een probleem optreedt maar zolang de oplossing snel gevonden is, ben ik opgelucht en senang.

Met wie van jouw collega’s zou jij een weekje willen ruilen.

Ik zou wel willen ruilen met één van de consultants. Als ontwikkelaar heb ik niet zoveel contact met de klant maar ik ken een hoop klanten puur op basis van bedrijfsnaam. De naam hoor ik dan regelmatig voorbij komen. Het lijkt me leuk om contact te hebben met die klanten. Wie zijn nu de eindgebruikers van het product dat ik ontwikkel? Een klantbezoekje zie ik ook wel zitten.

Als jij de organisatie Clip Consultants zou moeten beschrijven als een persoon/karakter, hoe zou je die persoon dan omschrijven?

Professioneel, beheerst, stressbestendig en ik denk ook wel nieuwsgierig.

Welke lijfspreuk heb je en lukt het ook die in de praktijk te brengen?

Dit kan alleen maar goed gaan! Maak je niet teveel zorgen. Twijfel je, probeer het uit en zie wat het je oplevert. Op het gebied van programmeren kan ik dit niet altijd toepassen maar wel in mijn privéleven. Ik probeer alles goed te relativeren. Mijn vader herinnerde mij altijd aan het volgende. Bedenk altijd hoelang je over iets gepiekerd hebt ten opzichte van de duur van de daadwerkelijke actie. Dagenlang jezelf druk maken over een spreekbeurt van 10 minuten. Was dat het waard? Uiteindelijk niet. Zijn advies probeer ik wel altijd in het achterhoofd te houden.

 

 

Clip Consultants

Architect en leverancier van CClaw; een compleet softwarepakket voor de advocatuur.