Stel jezelf eens even voor. Wie ben jij?

Ik ben Eugene Haarmans en woon samen met mijn lieftalige vrouw Christel in Eindhoven. We hebben twee kinderen van 27 en 24 jaar. Onze jongens zijn inmiddels uit huis gevlogen en Christel en ik zijn recentelijk verhuisd naar een appartement. Wij beginnen dus aan de derde fase van ons leven. Een mooie tijd, want de afgelopen jaren heeft werk het meeste van mijn tijd opgeëist, maar daar breng ik inmiddels verandering in.

Sinds de jaren 90 ben ik actief in de advocatuur. Ik werkte toen bij FAS automatiseringsgroep. Dit bedrijf met een vijftal branchegerichte softwarepakketten, ging failliet en onder de naam Clip Consultants hebben Jeroen de Boer en ik destijds een doorstart gemaakt. We hebben in de loop der jaren prachtige ontwikkelingen mee mogen maken en ik ben enorm trots op iedereen die zijn/haar steentje bijgedragen heeft aan de groei van Clip Consultants.

Wat is jouw rol binnen Clip Consultants?

Je kunt mij aanspreken voor het geven van demo’s, het overleggen van wensen en behoeften, en ik breng offertes uit en doe aan koude klantacquisitie.

Waar komt de naam Clip Consultants vandaan?

Het verhaal is niet heel spectaculair. Deze naam heeft mijn vrouw bedacht. Mijn vrouw heeft ook in de advocatuur gewerkt als ZZP’er en deed de administratie voor advocatenkantoren. Zij zag een paperclip liggen op haar bureau en kwam op de naam Clip Consultants. De naam bestaat dus inmiddels ook alweer ruim 20 jaar. Ik kan ook zeggen dat onze teamsamenstelling behoorlijk sterk is en stabiel. Nu heb ik wellicht wel één van de geheimen verklapt van ons succes.

Als jij de organisatie Clip Consultants zou moeten beschrijven als een persoon/karakter, hoe zou je die persoon dan omschrijven?

Toegankelijk, no nonsens, opgewekt maar ook soms best wel chagrijnig.

Noem eens een memorabel Clip Consultants moment?

Klantendagen. Die zijn het mooiste wat er is. Heb je weleens een video gezien van één van onze klantendagen? Daar geniet ik van. Daar kom ik helemaal los. Tijdens een klantendag gaan we in dialoog met onze klanten. Zij kunnen aan ons vragen stellen, ervaringen en informatie uitwisselen. Wij praten hen bij over de belangrijkste ontwikkelingen van CClaw en van de markt. De laatste keer hadden we een grote opkomst van zo’n 170 man. Deze dagen worden gewoon goed gezocht.

Hoe beschrijf je de cultuur binnen Clip Consultants?

Een sfeer van ouwe-jongens-krentenbrood. Af en toe peins ik over allerlei ontwikkelingen en of de zaak de juiste koers vaart, terwijl andere mensen hierover veel simpeler denken. Ik denk dat dit in de aard van het beestje zit. Ik ken iedereen die bij ons klant is. Al met al doen we ons ding. Wij zijn geen club met imposante strategische doelstellingen en complexe ondernemingsplannen. Wij houden het graag eenvoudig. We kijken aan het eind van een kalenderjaar even terug op hoe we het afgelopen jaar zaken hebben gedaan. Ging het goed? Gaat het nu goed? Komen we niets tekort? Zolang de klant tevreden is, zijn wij dit ook.

Onderneem jij vanuit je onderbuikgevoel?

Ja compleet. Met alles wat ik gedaan heb, en ik heb nogal wat dingetjes gedaan. Allemaal met onderbuikgevoel. Ik ben een aantal ondernemingen gestart gerelateerd aan de advocatuur; zoals Dflow en Scanservice Nederland. Kortom, van alles gedaan. Op Clip Consultants ben ik altijd teruggevallen. Deze onderneming is de rode draad in mijn leven.

Waarin onderscheidt Clip Consultants zich van de concurrent?

Toegankelijkheid. Iets mooiers kan ik er niet van maken. Wij worden echt geroemd voor onze klantvriendelijkheid en korte lijntjes. Dingen direct oppakken. Daar moeten wij het gewoon van hebben.

Welke lijfspreuk heb jij? En pas jij die ook toe in je dagelijks leven?

Ik heb er wel één. Een goede voorbereiding is 80% van het resultaat. Pas ik die altijd zelf toe? Dat zou ik niet willen zeggen, maar dat is wel één van mijn lijfspreuken. Het geeft je een comfortabel gevoel. Het geeft je zelfvertrouwen.

Clip Consultants

Architect en leverancier van CClaw; een compleet softwarepakket voor de advocatuur.