ICT voor de Juridische Praktijk

Blog


27/5/2014

Voorkom “black listing” door SPAM filter op uitgaande mail

Hans Barendregt - Verkoop en Marketing Directeur ICT Concept: Black listing betekent dat uw internetverbinding geblokkeerd wordt, omdat deze misbruikt wordt voor het versturen van SPAM, malware of virussen. Een reëel gevaar? In zekere zin wel. Het openen van een twijfelachtige e-mail bijlage, het aanklikken van een linkje in de mail of het bezoeken van een ogenschijnlijk onschuldige website kan al voldoende zijn.

Wat is het gevaar?
Wanneer wereldwijd draaiende detectiesoftware opmerkt dat uw internetverbinding wordt misbruikt, wordt deze preventief geblokkeerd. Dit betekent voor u concreet geen internet en geen e-mail. Zoals gezegd; het openen van een twijfelachtige e-mail bijlage, het aanklikken van een linkje in de mail of het bezoeken van een ogenschijnlijk onschuldige website kan al voldoende zijn om een apparaat in uw netwerk achter de schermen en onzichtbaar vele tienduizenden besmette mails te laten versturen. U bent zich dus niet bewust van de besmetting en merkt niet dat uw netwerk wordt gebruikt. Plotseling kunt u geen mail meer ontvangen of versturen, ligt uw internetverbinding eruit en staan uw bedrijfsprocessen stil… u bent slachtoffer geworden van black listing. Nodeloos te zeggen dat het veel tijd, energie en argumentatie kost om weer van de black list te worden verwijderd. In de tussentijd blijft uw mail en webverkeer stilliggen.

Uitgaande mail ook controleren
Een filter op de inkomende mail – de meest toegepaste vorm van SPAM filter – controleert uitsluitend de inkomende e-mails, niet de uitgaande e-mails. Dus blijft het risico bestaan dat besmette apparaten uw internetverbinding gebruiken voor het verzenden van vervuilde mail.

De oplossing die ICT Concept biedt is even simpel als effectief: naast het filteren van de inkomende e-mails worden ook de uitgaande e-mails gefilterd. U sluit hiermee het risico uit dat uw internetverbinding wordt geblokkeerd. En als plotseling opvallend veel e-mails vanaf uw internetverbinding verzonden worden, het onderwerp of de inhoud van de e-mails reden zijn om te blokkeren of er andere opvallende zaken zijn? Dan grijpt het ICT Concept SPAM-filter voor uitgaande mail in en signaleert het incident. Een simpele oplossing om te voorkomen dat uw netwerk wordt misbruikt en uw internetverbinding wordt geblokkeerd.

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook