ICT voor de Juridische Praktijk

Blog


24/4/2014

Op het spoor van digitalisering

Het eerste kwartaal van 2014 is inmiddels geschiedenis. De kop eraf. De focus op scherp. En hoewel het jaar nog jong is, is het toch verhelderend om kort terug te blikken op de verwachtingen van dit jaar zoals ze eind vorig jaar aan het papier werden toevertrouwd voor de ICT Special van Mr Magazine. En meer nog welke veranderingen - die toen zo aan de horizon gloorden - nu al realiteit zijn. Of niet eens meer ter sprake?

In de ICT Special van vorig jaar werd volop gesproken over digitalisering. De kaders waren toen nog onduidelijk en de termen toekomstmuziek. Alleen degenen die dichtbij het vuur zaten, konden al iets verder in de toekomst kijken. Inmiddels kunnen we digitale rechtszaken bijwonen en is de eerste stap gezet richting volledige digitalisering van de Rechtspraak. In oktober zal tijdens PLEIT2014 veel meer uit de doeken worden gedaan. Hoever zal het proces van digitalisering dan al gevorderd zijn?

Uiteraard heeft de voortgang van deze trends ook directe impact op de Lexxyn Groep. Partners die gespecialiseerd zijn in software bieden stuk voor stuk inmiddels oplossingen voor deze ontwikkeling. Digitalisering zit de Lexxyn Groep vanzelfsprekend in het bloed. De nauwe samenwerking tussen de partners, levert de klant in deze roerige tijden direct synergievoordeel op. Processen verlopen gemakkelijker en sneller, diensten en producten van de diverse partners zijn op elkaar afgestemd en partners weten van elkaar wat nodig is en wat kan. Het scheelt klanten uitzoekwerk, begeleidingstijd en rompslomp. Daarbij wordt door klanten van de Lexxyn Groep vaak gerefereerd aan de duidelijkheid van de dienstverlening en de adequate service. Los van het feit dat alle partners binnen de Lexxyn Groep specialist zijn voor de juridische sector. Uw vakjargon is voor de Lexxyn Partners common sense. Specialisten waar u mee spreekt, komen zelf uit het vak, kennen het klappen van de zweep en, belangrijker nog, uw priorisering. De toegevoegde waarde ten opzichte van de reguliere IT specialist is helder.

Terug naar de ontwikkelingen in digitalisering. Want wat betekent dit voor uw kantoor? En als u nog niet met de partners van de Lexxyn Groep werkt, waarom zou u daar nu dan wél voor kiezen? Omdat de verregaande digitalisatie een grote impact zal hebben op de sector. Niet alle kantoren zullen in staat zijn om deze sprong te kunnen maken. Het behelst meer dan de omschakeling van de papieren dossiers naar de personal computer in de jaren tachtig. Digitalisering heeft invloed op alle processen in een juridisch bedrijf. Wat kan Lexxyn Groep dan bijdragen als specialist in ICT? Juist de gebundelde ervaring van de partners, de specialisten in de juridische markt voor automatisering, software en communicatie in de breedste zin van het woord maken de Lexxyn Groep tot een unieke partner voor advocaten, notarissen en deurwaarders van groot tot klein en waar ook in den lande.

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook

Wat zijn de plannen op het gebied van digitalisering van de Nederlandse Advocatuur? U leest het in onze Benchmark.

Download gratis