ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


18/5/2022

DILA: Annechien Sloots verkozen tot beste onafhankelijke jurist van 2022!

Zelfstandige jurist Annechien Sloots is na een spannende finaleronde uitgeroepen tot de beste onafhankelijke jurist van het jaar. Tijdens het jaarlijkse DILA diner, wezen juryleden Corinne Schot (BakerMcKenzie), Claire Saes (Jumbo), Erik Vermeulen (Tilburg University) en Martijn Koopal (PwC), privacyrecht specialiste Sloots aan als winnaar van de Dutch Independent Legal Award 2022.

Zelfstandige juristen en advocaten die uitblinken worden jaarlijks door hun vakgenoten en opdrachtgevers genomineerd voor de DILA. Na een stemronde van de publieksjury worden genomineerden uitgenodigd om praktijkcases en referenties in te dienen bij de deskundige onafhankelijke jury, die vervolgens drie finalisten aanwijst. De finalisten ontvangen een uitnodiging voor het DILA diner, dat dit jaar plaats vond bij Chateau Amsterdam, een ‘Urban Winery’ in Amsterdam Noord.

Hier ging de jury met finalisten Annechien Sloots, Elmira Baghery en Katherine Dutmer in gesprek over hun zelfstandig ondernemerschap als juridisch professional. Daarbij kwamen onderwerpen als innovatie, klanttevredenheid en ondernemerschap aan de orde.

Volgens juryvoorzitter Corinne Schot had de jury geen makkelijke taak. ‘Jullie zijn alle drie heel verschillend en we zouden jullie stuk voor stuk zo inhuren in jullie vakgebied. Jammer genoeg kan er maar één winnen. Dan kiezen wij vanavond om de DILA 2022 toe te kennen aan Annechien.’

Wat voor de jury de doorslag gaf was het ondernemerschap dat Sloots aan de dag legt. Ze is niet alleen gedreven en enthousiast waar het haar vak inhoudelijk betreft, maar is ook actief bezig om van daaruit een vertaalslag te maken naar kleinere ondernemingen. Daarbij werkt ze samen met andere zelfstandige juristen en is ze bezig nieuwe media in te zetten om MKB ondernemers te helpen om de privacy binnen hun bedrijf op een efficiënte en laagdrempelige manier op orde te krijgen.

Zoals jurylid Erik Vermeulen het verwoordde: ‘Dat alles maakt dat Annechien Sloots dit jaar de DILA award het meest verdient.’

Over de DILA

De DILA is de Award voor de beste zelfstandige juridisch professional van Nederland en wordt dit jaar voor de 8e keer uitgereikt. De DILA is ontstaan uit de constatering dat zelfstandige advocaten en juristen een steeds grotere rol spelen in de top van de markt, maar verrassend onbekend zijn bij een groot deel van het publiek in diezelfde markt. De organisatie van de DILA wordt mogelijk gemaakt door WeLegal Network en het LawyerlinQ platform, gesteund door partners Mr., Lexxyn Groep, OSR juridische opleidingen & Weagree.

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook

Wat zijn de plannen op het gebied van digitalisering van de Nederlandse Advocatuur? U leest het in onze Benchmark.

Download gratis