ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


4/1/2022

ICT nieuws voor de Juridische Praktijk - Q4 2021

Security in 2022: hackers dragen geen bivakmutsen

Als ik berichten lees over hackers, word ik altijd een beetje ongemakkelijk. Dit komt met name door de beeldvorming. U heeft vast wel eens een foto zien staan van een man met een bivakmuts op, achter z’n computer met groene Matrix-stijl letters op z’n monitor. U kunt mij veel vertellen, maar hackers dragen geen bivakmutsen.

Hackers zijn al lang geen pubers meer die het grappig vinden om een website te vernaggelen met grappige teksten en plaatjes. Laten we ze noemen wat ze zijn: criminelen, terroristen. Aanvallen richten zich niet alleen op websites, maar ook op kritieke infrastructuren. Door een aanval op de Colonial Pipeline zat een deel van de Amerikaanse Oostkust dit jaar dagen zonder brandstof.

De cybercrimineel is zijn karikature bivakmuts ontgroeid, het is een business geworden. Op het dark web bestel je een hack voor een paar duizend euro, en je krijgt er een heuse klantenservice bij! We hebben qua cybercrime in 2021 pas het topje van de ijsberg gezien. Neem security serieus, het risico en de aansprakelijkheid liggen bij u als praktijkeigenaar. De businesscase van goede security, versus de kosten en imagoschade van een hack, kunt u op de achterkant van een bierviltje uitrekenen.

Misschien is mijn introductie van deze nieuwsbrief wat donkerder van toon dan u gewend bent, maar omdat de noodzaak van goede security awareness elke dag duidelijker wordt, vind ik het een goede gedachte om 2022 mee in te gaan. Een hack kan écht iedereen overkomen en ze hebben het óók op u gemunt. Namens alle Lexxyn Groep collega's wens ik u, ondanks mijn waarschuwende monoloog, uiteraard mooie feestdagen en een gelukkig en veilig 2022.

Tom Jansen
Marketing Manager - Lexxyn Groep

In deze nieuwsbrief komen o.a. de volgende zaken aan de orde:

  • Legal&Tech - Editie 3 is uit!
  • Koffie drinken met: Ilona van Opdorp
  • 16 onmisbare digitale benodigdheden voor advocaten
  • Welke internetverbinding past het beste bij uw kantoor?
  • Business Intelligence voor de advocatuur: data tastbaar maken
  • De digitale juridische wereld van vandaag en morgen
  • Legal IT Talks terugkijken: Taak- en procesautomatisering
  • 9 tips om altijd en overal perfect bereikbaar te zijn
  • Microsoft Teams: van lockdown redmiddel tot cultuurveranderaar
  • Lexxyn Groep blogs: blik op de toekomst

De gehele nieuwsbrief kunt u hier nalezen >>

De Lexxyn Groep is een groep samenwerkende bedrijven die ICT-diensten leveren binnen de juridische sector.
http://www.lexxyn.nl

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook

Wat zijn de plannen op het gebied van digitalisering van de Nederlandse Advocatuur? U leest het in onze Benchmark.

Download gratis