ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


6/12/2021

Kadasterkosten onderdeel van bewaringspositie notariaat

Op 19 november heeft de Hoge Raad een uitspraak gedaan die gevolgen heeft voor u als notaris. In de uitspraak heeft de Hoge Raad bepaald dat het Kadaster gerechtigd is tot de derdengelden wegens inschrijvings- en recherchekosten. Dit betekent dat deze verplichting aan het kadaster vanaf heden opgenomen dient te worden in de bewaringspositie.

Aanpassen bewaringsrapporten

Dit uitspraak van de Hoge Raad heeft tot gevolg dat de bewaringsrapporten in AFAS Profit en die in de NEXTcontroller/Excelcontroller moeten worden aangepast zodat de verplichting aan het kadaster wordt gepresenteerd onder de schulden bij de bewaringspositie.

Daarnaast kan het ook verstandig zijn om voor de crediteur ‘Kadaster’ een aparte crediteuren verzamelrekening te maken. Op die manier kunnen de openstaande posten voor de betreffende crediteur ook in de bewaringspositie worden opgenomen. Neem contact op met uw accountant voor het afstemmen van een werkwijze.

Lees het hele bericht op de website van NEXTlegal >>>

NEXTlegal is dé aanbieder van geïntegreerde software voor de advocaat, notaris en bedrijfsjurist. Wij bieden u een kloppend digitaal hart en bevrijden u graag van complexe en gedateerde software.
https://www.nextlegal.nl/

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook

Wat zijn de plannen op het gebied van digitalisering van de Nederlandse Advocatuur? U leest het in onze Benchmark.

Download gratis