ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


5/10/2021

ICT nieuws voor de Juridische Praktijk - Q3 2021

Digitaliseren of verzuipen

Juridische kantoren hebben wat mij betreft twee keuzes: digitaliseren of verzuipen. Er ligt (gelukkig) bij veel kantoren een enorme stapel werk op de bureaus, waardoor de collega's soms in de dossiers lijken te verzuipen. Om al dat werk te verstouwen vragen ze vaak maar om één ding: tijd. Tijd die letterlijk kostbaar is, want elke aan een dossier gespendeerde minuut moet gedeclareerd kunnen worden.

En hier ontstaat een spagaat: want veel van de bestede tijd die opgaat aan het verzamelen van cliëntinformatie, het opstellen van overeenkomsten of het maken van processtukken, kan door middel van digitalisering teruggewonnen worden. Maar als je minder tijd per dossier kwijt bent, wat blijft er dan over om te declareren? Laat je een oude werkwijze in stand om een groter urenvolume te behouden, of werk je efficiënter om juist meer verschillende cliënten te kunnen declareren of een nieuw businessmodel te kunnen ontwikkelen?

Een zeer interessante uitdaging waar u als juridische sector voor staat, en één waarvan ook ik het ei van Columbus nog niet gevonden heb. Wel weet ik als marketeer dat wanneer je zelf niet de eerste stappen zet om een nieuw businessmodel te ontwikkelen, je door je concurrent ingehaald wordt of blijft verzuipen in hoe je het werk altijd aanpakte. Je wordt ingehaald, overspoeld en komt vast te zitten in je eigen succes als je je werkwijze niet mee ontwikkelt met de mogelijkheden van de tijd. Wees dus creatief in verdienmodellen, ga het gesprek met cliënten hierover aan. Wie wil de "human touch" en voor wie is de afstandelijke efficiëntie juist prettig? Digitaliseer, of verzuip.

Tom Jansen
Marketing Manager - Lexxyn Groep

In deze nieuwsbrief komen o.a. de volgende zaken aan de orde:

  • Onderzoek Lexxyn Groep: Nederlandse Advocatuur heeft nog grote winst te behalen in automatisering;
  • Whitepaper: Back to the office;
  • Impactvolle overstap Caminada Notarissen;
  • Razendsnel een processtuk samenstellen? Ontmoet de Albelli van de advocatuur;
  • Advocaten hebben teveel werk en te weinig tijd. Herkenbaar?;
  • Document Management in Teams met Epona's DMSforTeams;
  • Juridische digitalisering: ‘Het was er al lang, maar mensen gaan het meer gebruiken’;
  • Digitale prioriteiten advocatuur: beveiliging, verdienmodellen en cliëntportalen;
  • Legal IT Talk terugkijken: Business Development & CRM
  • Lexxyn Groep blogs: blik op de toekomst.

De gehele nieuwsbrief kunt u hier nalezen >>


De Lexxyn Groep is een groep samenwerkende bedrijven die ICT-diensten leveren binnen de juridische sector.
http://www.lexxyn.nl

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook

Wat zijn de plannen op het gebied van digitalisering van de Nederlandse Advocatuur? U leest het in onze Benchmark.

Download gratis