ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


23/9/2021

NEXTinterview – Mike

“Programmeren is heel uitdagend werk. Net of je de hele dag een gigantische puzzel aan het oplossen bent.”

NEXTlegal maakt software om taken in de juridische praktijk uit te voeren. Daarbij ontwikkelen we niet per se zelf nieuwe functies. Het zou een beetje onzin zijn een eigen systeem te bouwen voor bijvoorbeeld e-mailen of de financiële administratie voeren. Wat we wél doen, is onze software koppelen aan externe systemen die dat prima kunnen. Denk aan Outlook en AFAS. Dat inbouwen gebeurt door onze eigen ontwikkelaars. Zoals het jonge talent Mike De Bolster (23):


“Samen met mijn collega’s werk ik nu sinds twee jaar vooral aan ‘back end programmeren’. Tot nu toe heb ik vooral externe programma’s verwerkt binnen assyst. Zoals de integratie met online bank Mollie, en Zynyo voor de aktenondertekening. Wij werken aan de communicatie tussen die programma’s en assyst, zodat de notaris bijvoorbeeld overzichten krijgt van wat er nog betaald of ondertekend moet worden.”

Hoe kwam je bij NEXTlegal terecht?

“Na mijn MBO 4 applicatieontwikkeling wilde ik zo snel mogelijk een baan, niet thuis blijven zitten sudderen, maar meteen ervaring op doen. Ik had al een aantal sollicitaties lopen toen een vriend met de vacature Servicemedewerker bij NEXTlegal kwam aanzetten.

Het sollicitatiegesprek was heel ontspannen en open. Op een gegeven moment vroegen ze: “We zien aan je achtergrond dat je eigenlijk programmeerkennis hebt. Waar gaat je voorkeur naar uit?” Aan de ene kant leek klantenservice me aardig omdat ik tijdens mijn studie steeds een bijbaantje heb gehad bij de slager in de Jumbo, dus ik was gewend met klanten om te gaan. Maar programmeren vond ik eigenlijk veel leuker. En daar had ik voor gestudeerd. Het zou zonde zijn daar niks mee te doen. Zo werd ik dus programmeur.”

Lees hier het complete interview met Mike >>>

NEXTlegal is dé aanbieder van geïntegreerde software voor de advocaat, notaris en bedrijfsjurist. Wij bieden u een kloppend digitaal hart en bevrijden u graag van complexe en gedateerde software.
https://www.nextlegal.nl/

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook