ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


5/7/2021

Clip Consultants: Broncode in beheer bij Stichting Escrow

Waarom is het wenselijk om de broncode van een softwarepakket in beheer te geven bij een Stichting Escrow?

Deze vraag hebben wij voorgelegd aan de heer mr. M.W.G. Versendaal, voorzitter van onze Stichting Escrow CClaw. Hij geeft u hier graag - en uitgebreid - antwoord op.

Kantoren steeds afhankelijker van software

Veel advocatenkantoren worden steeds afhankelijker van het goed functioneren van de door hun gebruikte software. Hierbij kunt u denken aan de financiële administratie, maar zeker ook aan de digitale dossiers in een DMS. Tevens is het belangrijk om u te realiseren dat de gebruikers van deze software, geen eigenaar zijn van de software. Zij mogen deze enkel gebruiken op basis van een licentie.

De leverancier houdt zich niet aan de afspraken. Wat nu?

Ook is het verstandig om u af te vragen wat er gebeurt wanneer een softwareleverancier failliet gaat, of zich niet meer aan de afspraken houdt. De software kan dan niet meer worden geüpdatet en aangepast, waardoor de bedrijfsvoering mogelijk in gevaar komt. En natuurlijk zult u zien dat er juist op zo’n moment ook nog eens een probleem de kop opsteekt, waardoor u niet meer bij uw administratie of digitale dossiers kunt.

Om bij dergelijke situaties toch de continuïteit van uw bedrijfsvoering te kunnen garanderen, richten veel softwareleveranciers een Stichting Escrow op, zo ook Clip Consultants.

Broncode in goede handen bij Stichting Escrow CClaw

Het is goed om te weten dat de Stichting Escrow CClaw voor die gevallen beschikt over de broncode van ons softwarepakket CClaw, en alle aanvullende modules. Deze broncode wordt regelmatig door een derde partij gecontroleerd, zodat we zeker weten dat de Stichting over een goede en werkende code beschikt. Dit is belangrijk omdat u met die broncode de mogelijkheid heeft om een andere partij in te schakelen die, onafhankelijk van Clip Consultants, de software kan aanpassen, updaten etc.

Uw verzekering voor de continuïteit van uw bedrijfsvoering

Hiermee wordt de continuïteit van de belangrijkste software van uw kantoor, uw bedrijfsvoering, gewaarborgd en kunt u gewoon bij uw administratie en digitale dossiers. Dat is een stukje zekerheid waar, de bij onze Stichting Escrow CClaw aangesloten kantoren, op kunnen vertrouwen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Stichting Escrow CClaw, of wilt u zich hierbij aanmelden? Kijk dan op onze website of neem contact op met mr. M.W.G. Versendaal, voorzitter van de Stichting Escrow CClaw via info@escrowcclaw.nl.

Architect en leverancier van CClaw; een compleet softwarepakket voor de advocatuur.
http://www.clipconsultants.nl

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook