ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


31/5/2021

NEXTinterview – Wilma

“Wij gaan je bedrijfsprocessen drastisch veranderen. Dus eerst maar eens beginnen met een goed gesprek.”

NEXTlegal maakt de beste alles-in-een softwareoplossing voor de praktijkondersteuning van zowel de notaris als de advocaat. Maar het is ook een complex product, dat je op zorgvuldige wijze aan de mens moet brengen. Daarom beginnen wij al tijdens ons sales-proces met de inhoudelijke begeleiding van de (potentiële) klanten. Hét gezicht van NEXTmatters in de juridische praktijk is Wilma van der Bildt. Zij vertelt graag meer over haar rol bij de introductie en promotie van onze producten.

“Ik houd niet van de term ‘sales’, die impliceert dat je zelfs koelkasten aan Eskimo’s zou kunnen verkopen. Dat is niet de manier waarop ik met onze klanten en prospects omga. Op mijn kaartje staat dan ook ‘adviseur’. Wij brengen iets moois bij een bedrijf binnen, maar ook iets dat je bedrijfsprocessen drastisch verandert. Dat brengt een bepaalde verantwoordelijkheid met zich mee.

Ik ga daarom altijd eerst met de klant aan tafel zitten om uit te vinden: ‘past onze oplossing bij jullie?’. Het antwoord kan ‘ja’ of ‘nee’ zijn en dat is allebei oké. In de meeste gevallen is het overigens ‘ja’, want we hebben een ongelooflijk mooi product. Maar het gebeurt ook wel dat het nét niet past, omdat iemand per se iets wil dat wij niet hebben. Prima, even goede vrienden.


  • NEXTtip
    Denk voor je met ons in gesprek gaat goed na over wat je wilt bereiken. Wat verwacht je van een relatie met een leverancier? Zeg het gewoon!

Een bewust keuze voor digitalisering

Het is belangrijk dat je met mensen in contact komt op een moment dat ze er echt serieus over willen nadenken. Digitalisering is geen impulsieve beslissing, zo van ‘het wordt volgende week koud, dus laat ik even een middagje wat winterjassen gaan passen’. Vroeger vroeg de secretaresse elke drie jaar links en rechts offertes aan die dan in de la terecht kwamen, bovenop de offertes van drie jaar daarvoor. Zonde van de tijd, voor alle betrokkenen. Tegenwoordig gaat dit proces veel bewuster en gerichter. De meeste mensen die ik spreek, zijn serieus van plan om de stap naar professionele software te maken.

Lees hier het complete interview met Wilma >>>

NEXTlegal is dé aanbieder van geïntegreerde software voor de advocaat, notaris en bedrijfsjurist. Wij bieden u een kloppend digitaal hart en bevrijden u graag van complexe en gedateerde software.
https://www.nextlegal.nl/

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook

Wat zijn de plannen op het gebied van digitalisering van de Nederlandse Advocatuur? U leest het in onze Benchmark.

Download gratis