ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


8/2/2021

Tip van Clip | Consequenties van de Brexit op de ICP aangifte

We hebben er lang op gewacht, maar het definitieve vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie is een feit, en brengt behoorlijk wat consequenties met zich mee. Zo heeft dit bijvoorbeeld gevolgen voor uw btw-aangifte wanneer u zaken doet met cliënten of leveranciers uit deze regio. Maar hoe verwerkt u dit? En waar kunt u dit terugvinden in CClaw?

Tip van Clip

Update uw huidige versie van CClaw naar de nieuwste versie.

Binnen CClaw is er een speciale functionaliteit waarmee u de zogenaamde ICP aangifte kunt doen. Dit overzicht kunt u vinden onder het tabblad financieel.


Als gevolg van de Brexit moeten er een aantal aspecten binnen dit onderdeel aangepast worden. Deze wijzigingen hebben we reeds doorgevoerd binnen CClaw zodat u, zodra u een versie-update heeft gehad, hier gelijk gebruik van kunt maken. (De aangepast ICP functionaliteit is beschikbaar vanaf CClaw versie 4.10. 61 build 13. Onder de knop ‘Help-info kunt u controleren welke versie u op dit moment heeft.)

Overigens kunnen we ons ook inbeelden dat u, als gevolg van de Brexit en de wijziging in de btw-aangifte, een aanpassing wilt doen in uw declaratie lay-out.

Doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk en is bovenstaande tip op uw praktijk van toepassing? Neem dan tijdig contact met ons op via 0413 348888 of stuur een e-mail naar info@clipconsultants.nl zodat we de update, en eventueel bijbehorende declaratie lay-out aanpassing, bijtijds voor u kunnen doorvoeren.

Eugene is een optimistische ondernemer, ervaren en realistisch. Hij is pragmatisch ingesteld en probeert met zijn kennis en de voorhanden –haalbare- mogelijkheden een efficiënt werkproces voor zijn klanten in te kleden. ‘Alles wat ik dagelijks nastreef dient nuttig, concreet en haalbaar te zijn.’

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook

Wat zijn de plannen op het gebied van digitalisering van de Nederlandse Advocatuur? U leest het in onze Benchmark.

Download gratis