ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


28/1/2021

NEXTinterview – Zoë Geurts

“Doordat wij onze software zien als een dynamisch iets, blijven we bezig met ontwikkelen en leren.”

Als lid van het software-ontwikkelteam van NEXTlegal, bouwt Zoë Geurts mee aan de verbetering van onze programma’s. Dat is een continu proces, deels gestuurd door de wensen van onze gebruikers, en deels door onze eigen inzichten in ‘waar het naar toe moet’ met NEXTmatters, FORTUNA en NEXTassyst. Voor buitenstaanders heeft het vak van softwareontwikkelaar iets ongrijpbaars en magisch. Gelukkig kan Zoë er heel nuchter over vertellen.

“Ik heb in Rotterdam Elektrotechniek gestudeerd, richting ‘Embedded Systems’. Via die studie kwam ik op een stageplek en aansluitend in een baan terecht waar ik diezelfde embedded systems moest programmeren. Als je dat goed doet, kunnen de systemen autonoom werken. Je hoeft er niet meer naar om te kijken. Maar dat was voor mij meteen ook het nadeel.


Ik vind het veel leuker om dingen te programmeren waar je wél naar om moet kijken, zoals websites, apps en spelletjes. Dat deed ik dus in mijn vrije tijd, als hobby. Na vijf jaar in die baan had ik de embedded systems wel gezien. Ik was toe aan iets anders. Bovendien wilde ik graag terug naar mijn geboortestreek, bij Schoonhoven, waar mijn ouders en vriendinnen wonen. Nu woon ik in Gouda en rij ik een kwartiertje met de bus naar NEXTlegal.”

Hoe kwam je dan bij NEXTlegal terecht?

“Omdat ik helemaal gek ben van programmeren, spelletjes en websites ben ik breder gaan zoeken naar een baan. Zo kwam ik de advertentie van NEXTlegal tegen. Uit de beschrijving van de vacature sprak al meteen een goede sfeer, iets wat ik heel belangrijk vind. Tijdens mijn sollicitatie bleek mijn studie niet echt aan te sluiten, maar de kennis die ik dankzij mijn hobby’s had opgebouwd wél. Ze zagen mijn potenties en ik werd aangenomen. Dat is nu anderhalf jaar geleden. Ik heb inmiddels een vast contract gekregen.”

Lees hier het complete interview met Zoë.

NEXTlegal is dé aanbieder van geïntegreerde software voor de advocaat, notaris en bedrijfsjurist. Wij bieden u een kloppend digitaal hart en bevrijden u graag van complexe en gedateerde software.
https://www.nextlegal.nl/

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook

Wat zijn de plannen op het gebied van digitalisering van de Nederlandse Advocatuur? U leest het in onze Benchmark.

Download gratis