ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


17/11/2020

Limburgs notariskantoor Novitas innoveert identificatieproces

"Met NEXTid kan de klant de paspoortcontrole live volgen."

Notariskantoor Novitas in Horst introduceert een terminal waarop de klant live kan zien hoe de notaris zijn legitimatiebewijs verifieert. Notaris Martijn Tolsma hierover:

"Wij controleren bij elke klant de identiteit met NEXTid, onderdeel van het softwarepakket NEXTassyst. NEXTid maakt een visuele scan en leest tegelijk de chip in het paspoort uit. Zo kunnen we de scan, de pasfoto en alle cijfers in het fysieke document vergelijken met de digitale data. Het systeem stuurt deze gegevens overigens niet door naar derde partijen. De scan(data) blijft bij ons intern.De klant volgt live het proces

Het leek mij aardig om dit hele proces van identiteitscontrole transparant te maken door op de balie een beeldscherm te plaatsen, zodat de klant mee kan kijken. Ik heb deze wens neergelegd bij onze softwareleverancier NEXTlegal. Die waren meteen enthousiast. Ze zijn gaan overleggen met netwerkbouwer ICT Concept en Restport Technologies, de leverancier van de scantechnologie. Samen hebben ze een esthetisch aantrekkelijk systeem ontworpen waarmee kan de klant de paspoortcontrole met NEXTid op een scherm kan volgen. Als het systeem meldt dat alles in orde is, ziet de klant dat dus 'live' gebeuren. Hoe cool is dat?"


Het complete interview met Martijn Tolsma, die overigens op veel meer manieren het notarisvak vernieuwt, vindt u op: https://www.nextlegal.nl/klantverhalen/nextid-martijn-tolsma/

NEXTlegal is dé aanbieder van geïntegreerde software voor de advocaat, notaris en bedrijfsjurist. Wij bieden u een kloppend digitaal hart en bevrijden u graag van complexe en gedateerde software.
https://www.nextlegal.nl/

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook