ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


5/11/2020

Even voorstellen: HR Manager bij de Lexxyn Groep

Sinds augustus is het team van de Lexxyn Groep versterkt met een nieuwe HR Manager. Een functie achter de schermen, maar toch één die erg bepalend is voor de uitstraling van de Lexxyn Groep. De hoogste tijd dus om haar eens flink aan de tand te voelen.

Wie ben je?

“In het kort: Mirjam Pijpers, 46 jaar geleden geboren in Soest, maar nu alweer bijna 20 jaar inwoner van Brabant (Breda). Enorm trots op mijn beide kinderen die dit jaar eindexamen op het voortgezet onderwijs gaan doen. Samen met mijn vriend vind ik het leuk om een potje tennis te spelen en voor een wintersportvakantie zijn wij, normaal gesproken, altijd wel in! Verder maken twee rode katers, de broertjes Pino en Sproetje, ons huishouden helemaal compleet.”

Je gaf het al een beetje aan, maar wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd (wanneer je niet verplicht aan huis gekluisterd bent, zoals nu?)

“In de winter vind ik het dus echt heerlijk & super gezellig om te gaan skiën. Na mijn studie heb ik dan ook een seizoen skiles gegeven in Gerlos. Verder probeer ik het hele jaar door te blijven tennissen en ook voor een goede wandeling ben ik wel te porren. Dit jaar hebben we bovendien ook nog een nieuw huis gekocht, wat we van top tot teen hebben opgeknapt. En we hebben ook nog een klein bootje aangeschaft, waarmee we heerlijk door Breda kunnen varen. Verder ga ik graag een dagje met m’n dochter shoppen of gezellig met vrienden en/of familie borrelen.”

Je geeft aan dat je na je studie naar het buitenland bent gegaan. Maar welke studie heb je dan precies gedaan?

Ik heb eerst de MTRO (MEAO-toerisme) gedaan en daarna ben ik op de HEAO commerciële economie gaan studeren. Hier ben ik echter vroegtijdig mee gestopt om dus skilessen in Oostenrijk te gaan geven.

Hoe ben je dan uiteindelijk met een toerisme achtergrond de HR in gerold?

Goede vraag! Na het hele skileraar avontuur zocht ik een leuke baan waarbij ik een spilfunctie zou hebben. Via via mocht ik bij Randstad op gesprek komen, werd ik aangenomen en heb ik uiteindelijk drie jaar als intercedent gewerkt. Van deze functie werd ik heel erg vrolijk. Als intercedent ben je in gesprek met zowel bedrijven als sollicitanten en probeer je hun beider behoeftes zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Zo is de eerste basis voor mijn liefde voor het HR vak wel gelegd.

De jaren erna is deze liefde alleen maar verder uitgegroeid. Zo heb ik bij verschillende IT-bedrijven gewerkt in de functie van HR Manager en als Operationeel Manager. En heb ik geleerd dat ik het fijn vind om pragmatisch mee te denken en te werken, advies te geven en teams en medewerkers beter te maken door ze in hun kracht te zetten. Daarnaast ben ik mezelf, naast de people kant, ook altijd wel sterk bewust van de business kant. Hierdoor kan ik goed schakelen en alle belangen mee wegen in beslissingen die gemaakt moeten worden.

En dat is natuurlijk iets wat hier bij jouw rol binnen de Lexxyn Groep wel erg goed van pas komt. Kan je iets meer vertellen over deze rol?

Uiteraard. Als HR Manager ben ik werkzaam bij de Lexxyn Groep Backoffice, vanuit waar ik verantwoordelijk ben voor de HR dienstverlening die wij aanbieden aan de bedrijven, de partners, die onderdeel uitmaken van de Lexxyn Groep. Deze gehele groep bestaat uit ongeveer 160 FTE, die weer verspreid zitten over 8 locaties. Dit is best een hele klus die ik, samen met mijn collega HR adviseur Vicky en HR medewerker Linda, elke dag met enthousiasme uitvoer. Samen nemen we de Lexxyn Groep Partners allerhande taken op het totale HR-vlak uit handen, waardoor we, als het goed is, tevreden partners en gelukkige medewerkers hebben. En dat is waar wij het voor doen!

Het totale HR-vlak klinkt wellicht een beetje abstract. Kan je aangeven wat hier allemaal onder valt?

Je moet hierbij denken aan de gehele employee journey en alle touchpoints die een medewerker van één van de partners hierin tegenkomt. Hier valt onder andere recruitment onder, onboarding, learning en development, functionerings- en beoordelingsprocessen, exitgesprekken, maar ook zaken als RI&E, ziekteverzuim en de salarisadministratie.

Nu tijdens Corona is het ontwikkelen van een beleid voor het plaats onafhankelijk werken voor ons overigens wel echt een hot topic. De partners van de Lexxyn Groep waren hier gelukkig wel al goed bekend mee, en thuiswerken was voor vrijwel iedereen al mogelijk, maar de huidige situatie zorgt er wel voor dat één en ander in een stroomversnelling terecht is gekomen. Op dit moment willen we vooral goede en duidelijke afspraken met elkaar maken, zodat we niet alleen nu, maar ook in de toekomst, op een prettige en gelukkige manier met elkaar kunnen samenwerken. En of dit nu voornamelijk thuis of vanaf kantoor zal zijn, is in wezen van ondergeschikt belang.

Waarom heb je voor de Lexxyn Groep gekozen?

Op het moment dat je overstapt naar een ander bedrijf, is het natuurlijk altijd maar afwachten of het beeld wat je tijdens de sollicitatierondes hebt opgebouwd, wel overeenkomt met de realiteit. En gelukkig kan ik nu zeggen dat ik hierin absoluut niet ben teleurgesteld, sterker nog het heeft mijn verwachtingen in positieve zin overtroffen.

De Lexxyn Groep voelt als een 1 op 1 match, mijn collega’s zijn professioneel, denken praktisch en oplossend, ze zijn people gericht met een commerciële inslag. Bovendien hebben ze humor en zijn ze eerlijk en recht door zee. En daar voel ik me helemaal bij thuis. We hebben met z’n allen hetzelfde doel voor ogen en dat is ervoor zorgen dat onze partners zich kunnen richten op hun core business, doordat de Lexxyn Groep voor hen niet alleen de HR, maar ook de marketing, finance en office uit handen nemen.

Je werkt nu een paar maanden bij de Lexxyn Groep en dit is ook ergens wel een hele gekke periode om ingewerkt te moeten worden. Hoe bevalt het je tot dusver?

Het bevalt me zeer goed. Ondanks het thuiswerken heb ik wel echt een warm welkom gehad en heb ik toch ook al een goed beeld van alle partners. Bovendien heb ik een aantal collega’s gelukkig ook al persoonlijk ontmoet en dat doet toch ook wel wat. We hebben genoeg te doen, maar er staat wel al een goede basis van waaruit we verder kunnen professionaliseren en uitbouwen.

Dat is goed om te horen! Is er nog iets wat je er echt uit springt, nu je bij de Lexxyn Groep werkt?

Nou, ik heb het tijdens dit gesprek al eerder benoemd, maar het kleine team van de Lexxyn Groep, waar mijn HR-afdeling deel van uit maakt, is een professioneel, hardwerkend gezellig clubje, met een goed gevoel voor humor! Je voelt en ziet dit ook in de waardering van de partners. Open, eerlijk en recht door zee, zo kan ik iedereen wel beschrijven. En ze houden erg van het sturen van GIF-jes waar ik zelf ook groot fan van ben :)


De Lexxyn Groep is een groep samenwerkende bedrijven die ICT-diensten leveren binnen de juridische sector.
http://www.lexxyn.nl

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook

Wat zijn de plannen op het gebied van digitalisering van de Nederlandse Advocatuur? U leest het in onze Benchmark.

Download gratis