ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


22/9/2020

Tip van Clip | Huisstijlautomatisering

Ondanks dat digitalisering overal om ons heen gebeurt, zien we ook dat er op veel kantoren nog vaak gewerkt wordt op de ouderwetse manier. Dit is vertrouwd en wel zo makkelijk. Toch?

U maakt de correspondentie aan in Word, print deze op het voorgedrukte briefpapier, zet er een officiële krabbel op, vervolgens haalt u het papier nog even door de scanner heen en de ondertekende brief kan als pdf-bestand worden toegevoegd aan bijvoorbeeld een e-mail.

Al met al is deze ‘ouderwetse methode’ best een tijdrovende manier van werken. Bovendien is het een werkwijze die de kwaliteit van uw huisstijl vaak niet ten goede komt. Een en ander kan natuurlijk sneller en beter.

Tip van Clip
Maak gebruik van uw digitale huisstijl. Middels de Microsoft Word integratie in CClaw, kunnen wij ervoor zorgen dat deze digitaal beschikbaar komt, waardoor u gebruik kunt maken van een aantal functionaliteiten die u wellicht nog niet kent:

  • Digitaal briefpapier - elk stukje correspondentie wat u creëert wordt gelijk voorzien van uw logo en de overige bedrijfsgegevens.
  • Digitale handtekening – uw eigen handtekening, maar wellicht ook de handtekeningen van uw collega’s, kunnen opgenomen worden in de Word-integratie, zodat u deze gelijk digitaal aan een document kunt toevoegen
  • PDF bestand – alle gecreëerde Word-bestanden kunnen naar een PDF bestand geconverteerd worden.
  • Verzending per e-mail – de PDF-bestanden kunnen direct worden toegevoegd aan een e-mailbericht.

In onderstaande video kunt u zien hoe gemakkelijk u uw correspondentie opstelt, wanneer uw huisstijl is gedigitaliseerd.


Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van het implementeren van uw huisstijl? Neem dan even contact met mij op via kevin@clipconsultants.nl of bel 0413 34 8888.

Architect en leverancier van CClaw; een compleet softwarepakket voor de advocatuur.
http://www.clipconsultants.nl

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook