ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


20/7/2020

Tip van Clip | Financiële controle over uw dossiers

"Handmatig financiële controle behouden, is nogal bewerkelijk"

In veel gevallen zult u voorafgaand aan een case, een voorschot vragen aan uw cliënt voor de toekomstige werkzaamheden. Of u spreekt een bepaald budget af, welke u vastlegt in het betreffende dossier. Zodra de case loopt, of aan het einde hiervan, zult u overgaan tot het verrekenen van het voorschot. En wanneer u werkt op basis van een afgesproken budget, dan zult u uw cliënt ook tussentijds op de hoogte willen stellen van de stand van dit budget.

Handmatige controle
Uiteraard kunt u deze financiële controle handmatig bijhouden, maar dat is nogal bewerkelijk. En vanzelfsprekend wilt u, koste wat het kost, voorkomen dat het gevraagde voorschot, of het geraamde budget, het onderhanden werk overstijgt. CClaw heeft hier een mooie functie voor.

De Tip van Clip:
Schakel ‘signaal budgetten/ voorschotten’ in om eventuele kostenoverschrijding automatisch te signaleren. Deze optie vindt u onder ‘beheer’, ‘applicatie instellingen’, ‘parameters gebruiker’, ‘processen’, ‘signaal budgetten/voorschotten . Vervang hier de waarde ‘False’ door ‘True’ om de optie in te schakelen.

Automatische melding
Door deze functionaliteit in te stellen, checkt CClaw steeds of het onderhanden werk niet boven het gevraagde voorschot/ budget komt. Wanneer dit wel het geval is, dan volgt er op het moment van overschrijding een waarschuwing in het dossier, zodat u te allen tijde de financiële controle over een case behoudt.

Heeft u nog vragen over deze financiële controle, neem dan contact op met eugene@clipconsultants.nl

Architect en leverancier van CClaw; een compleet softwarepakket voor de advocatuur.
http://www.clipconsultants.nl

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook