ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


9/6/2020

Tip van Clip | Oei, waar is mijn back-up

Met deze nieuwe serie artikelen geeft Clip Consultants u handige tips over het gebruik van CClaw of een andere dienst van Clip Consultants. Zo zorgen zij ervoor dat u altijd het maximale uit hun software haalt en wellicht handige functionaliteiten ontdekt, die uw dagelijkse werkzaamheden makkelijker maken.

"Een onterechte aanname kan grote gevolgen hebben."

 

Zijn de toetscombinaties ‘Ctrl+C’ en ‘Ctrl+V’ voldoende voor een juiste back-up van uw systemen?

NEE!

Afgelopen maand was één van onze klanten in de ban van een bitlocker. Een virus wat razendsnel alle gegevens verminkt en corrumpeert.‘Geen probleem toch, onze systeembeheerder maakt, denk ik, dagelijks wel een back-up van de gegevens op onze harde schijf.’ Een veelvoorkomende aanname, die in dit geval onterecht was en daardoor behoorlijke gevolgen had; alle data uit CClaw en CCdms vanaf oktober 2019 konden als verloren worden beschouwd. 

Kies voor zekerheid

Er werd namelijk gebruik gemaakt van een SQL-database. In dat geval is ‘Ctrl+C' en 'Ctrl+V’ zeker niet genoeg. Daarnaast zou de aanname dat de systeembeheerder de back-up maakt, vervangen moeten worden door zekerheid.

De Tip van Clip:

Laat vastleggen dat de verantwoordelijkheid voor het maken van de juiste back-ups - en de controle daarvan - een verantwoordelijkheid is van uw systeembeheerder. Of maak afspraken met uw cloud leverancier, zodat zij zorg dragen voor een automatische back-up.

Wilt u meer informatie over hoe u de back-up van uw data uit CClaw en CCdms op een veilige manier kunt verzorgen? Dan kunt u gerust contact met mij opnemen via Eugene@clipconsultants.nl of telefonisch op: 0413 34 8888

Eugène is een optimistische ondernemer, ervaren en realistisch. Hij is pragmatisch ingesteld en probeert met zijn kennis en de voorhanden –haalbare- mogelijkheden een efficiënt werkproces voor zijn klanten in te kleden. ‘Alles wat ik dagelijks nastreef dient nuttig, concreet en haalbaar te zijn.’

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook