ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


18/5/2020

Tip van Clip | Documenten vergelijken in CCdms

Met deze nieuwe serie artikelen geeft Clip Consultants u handige tips over het gebruik van CClaw of een andere dienst van Clip Consultants. Zo zorgen zij ervoor dat u altijd het maximale uit hun software haalt en wellicht handige functionaliteiten ontdekt, die uw dagelijkse werkzaamheden makkelijker maken.

"In één oogopslag de verschillen zien."

 

Als je met verschillende mensen samenwerkt aan een document en er ontstaan verschillende versies dan wil je toch graag weten welke wijzingen er zijn aangebracht.

Tip van Clip

Vergelijk de documenten in het DMS.  Zo zie je in één oogopslag wat er veranderd is tussen de verschillende versies.

Twee documenten vergelijken

Om te zien wat er veranderd is in je document, kun je als het ware het ene document over het andere leggen. Dit doe je door beide documenten in DMS te selecteren. Daarna selecteer je in de taakbalk (documenten overzicht) de optie ‘vergelijken’, en vervolgens maak je de keuze voor ‘snel vergelijken’ in DMS. Het DMS duidt vervolgens automatisch – in een schematisch overzicht - aan waar de verschillen zich bevinden. 

Het stappenplan:

  • Open DMS;
  • Selecteer de te vergelijken documenten;
  • Klik op snel vergelijken in de menu balk.

De verschillen tussen beide documenten worden gearceerd weergegeven, zoals te zien is onderstaande schermafbeelding.

Schematische weergave documentvergelijking in CCdms
 

Heb je toch nog wat aanvullende vragen over het vergelijken van documenten in het CCdms, neem dan contact met mij op! Dat kan gemakkelijk via e-mail: eugène@clipconsultants.nl of telefonisch via telefoonnummer: 0413 34 8888.

Eugène is een optimistische ondernemer, ervaren en realistisch. Hij is pragmatisch ingesteld en probeert met zijn kennis en de voorhanden –haalbare- mogelijkheden een efficiënt werkproces voor zijn klanten in te kleden. ‘Alles wat ik dagelijks nastreef dient nuttig, concreet en haalbaar te zijn.’

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook