ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


20/3/2020

Referentie - Axent Notarissen: klaar voor digitale toekomst

Het in Terneuzen gevestigde Axent Notarissen, een notariskantoor met 24 medewerkers gespecialiseerd in onroerend goed, ondernemingsrecht, familierecht en estate planning, heeft onlangs de keuze gemaakt haar ICT-omgeving te laten vernieuwen door ICT Concept. Het notariskantoor kiest voor het ICT Concept Workplace, Connectivity en Cloud Pack met Office 365, en krijgt daardoor een bijna volledig uitbestede ICT-dienstverlening op het gebied van werkplekken, verbindingen en infrastructuur. Het kantoor heeft daardoor de handen vrij om volledig met de core business bezig te zijn, en de eigen ICT-verantwoordelijken kunnen zich richten op regie en innovatie.

Altijd overal toegang

Axent Notarissen werkt al geruime tijd met NEXTassyst, het digitale software hart voor notarissen van Lexxyn Groep Partner NEXTlegal. Om te zorgen dat de medewerkers van Axent Notarissen overal veilig toegang hebben tot NEXTassyst kwam op advies van NEXTlegal een samenwerking met ICT Concept als mogelijkheid naar voren. Door de nauwe samenwerking tussen NEXTlegal en ICT Concept is Axent Notarissen gegarandeerd van een ICT-platform dat optimaal is afgesteld op de eisen van NEXTassyst. Het kantoor profiteert bovendien van de synergetische samenwerking tussen de servicedesks van de twee organisaties zodat men bij problemen niet van het kastje naar de muur wordt gestuurd.

De cloud dienstverlening van ICT Concept past precies bij de manier van werken die Axent Notarissen ook wil hanteren. Door het Cloud Pack van ICT Concept kunnen de medewerkers indien gewenst ook buiten kantoor, bijvoorbeeld op locatie bij een cliënt of vanuit huis, bij alle dossiers en belangrijke applicaties. Zo heeft men, waar men ook aan het werk is, dezelfde technische mogelijkheden als op kantoor zoals toegang tot lokale opslag en printers. Het Connectivity Pack van ICT Concept voorziet Axent Notarissen van alles op het gebied van hoge beschikbaarheid en beveiliging van alle interne en externe verbindingen zodat de medewerkers altijd een optimale connectie met het cloud platform hebben.

Nieuwe werkplekken met meer mogelijkheden

Axent Notarissen vond een nieuwe infrastructuur en verbindingen nog niet voldoende om zich zeker te stellen van een toekomst vaste ICT-omgeving. Ook de werkplekken van de 24 medewerkers werden vervangen door moderne thin clients, uitgerust met dubbele beeldschermen. Voor de werkplekken koos het notariskantoor ook voor de toegevoegde waarde van het Workplace Pack. Hendri van Norden, directeur Sales en Marketing van ICT Concept, legt uit: “Het Workplace Pack is meer dan de 24 werkplekken voor een vast bedrag per maand. De dienstverlening rondom de werkplekken is zo ingericht dat het kantoor feitelijk de beschikking heeft gekregen tot een mate van ICT-ondersteuning die normaliter alleen voor grote bedrijven is weggelegd. Zo krijgt men toegang tot onze telefonische servicedesk voor de dagelijkse ondersteuning en een vast team van specialisten voor advies en regelmatige ondersteuning op de werkvloer zelf.”

Het Workplace Pack heeft volgens Van Norden nog meer voordelen voor het kantoor: “De werkplekken worden continu gemonitord op mogelijke technische of beveiligingsproblemen. Zo kunnen we soms problemen al oplossen voordat gebruikers er überhaupt iets van merken. Tot slot, mocht een werkplek dan toch om wat voor reden defect raken, zorgen wij voor vervangende apparatuur zodat de medewerker zo snel mogelijk weer verder kan. Doordat gewerkt wordt met thin clients op ons cloud platform maakt het bovendien ook niet meer uit op welke werkplek een medewerker wil werken. Men heeft overal op basis van zijn eigen medewerkersprofiel toegang tot de juiste onderdelen en applicaties op het systeem.”

Wilt u ook weten hoe ICT Concept uw notariskantoor helpt met het verbeteren en moderniseren van uw ICT omgeving? Neem contact met ons op voor een kennismakingsafspraak, we geven u graag een passend advies.

ICT Concept helpt klanten bouwen aan hun succes door het ontwikkelen en leveren van efficiënte en effectieve ICT-oplossingen.
http://www.ict-concept.nl

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook