ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


18/10/2019

Clip Consultants: Wetswijziging btw-nummers voor eenmanszaken

Als zelfstandige bent u wettelijk verplicht uw btw-identificatienummer te vermelden op uw facturen. Dit lijkt geen probleem, maar voor alle zelfstandig ondernemers geldt dat het BSN onderdeel is van het btw-identificatienummer. Bent u statutair als advocaat een eenmanszaak, dan is het voor een ieder mogelijk om via uw website of via een factuur uw persoonlijke BSN te achterhalen. Hier is al jaren weerstand tegen, het maakt u namelijk kwetsbaar voor identiteitsfraude.

Dit is dan ook de reden dat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) de Belastingdienst in december 2018 een verbod heeft opgelegd voor het verwerken van het BSN in het btw-identificatienummer. Volgens de AP is dit namelijk in strijd met de privacywet AVG, die sinds 2018 van kracht is. De AP oordeelde dat er een ander systeem moet komen en daarom krijgen zelfstandigen voor het einde van dit jaar een nieuw btw-nummer van de Belastingdienst.

Per 1 januari 2020 moet u uw nieuwe btw-nummer gaan gebruiken, wat natuurlijk een aantal consequenties met zich meebrengt.

Lees het complete bericht op de website van Clip Consultants: https://www.clipconsultants.nl/actueel/wetswijziging-btw-nummers-voor-eenmanszaken

 

Architect en leverancier van CClaw; een compleet softwarepakket voor de advocatuur.
http://www.clipconsultants.nl

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook