ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


14/6/2019

ICT Concept verkrijgt ISAE3402 verklaring en verlengt ISO27001 certificering

Als specialist in ICT voor sectoren die bij uitstek werken met vertrouwelijke gegevens, zoals de juridische sector en de accountancy, heeft Lexxyn Partner ICT Concept informatieveiligheid altijd hoog in het vaandel gehad. Om dit kracht bij te zetten is de organisatie dit jaar gehercertificeerd voor ISO 27001 en is er een nieuwe ISAE3402 verklaring behaald. De verklaring en certificering laten zien dat ICT Concept in staat is om op een vertrouwelijke manier om te gaan met de gegevens die klanten door ICT Concept laten opslaan en beheren.

ISO 27001
De organisatie had al langer een ISO27001 certificering, uit de hercertificering is gebleken dat de noodzakelijke processen ook voor de langere termijn geborgd zijn. Deze certificering ziet met name toe op de processen en hoe deze geborgd worden in de organisatie.

ISAE3402
De nieuw behaalde ISAE3402 certificering ziet ook toe op deze processen, maar kijkt ook naar een aantal andere kritische processen en onderdelen in de organisatie. De ISAE3402 verklaring kan door klanten van ICT Concept dan officieel richting hun accountant gebruikt worden. Zo kan men aan controlerende partijen laten zien dat de ICT en/of bedrijfsinformatie bij een betrouwbare organisatie zijn ondergebracht.

Niet je eigen vlees keuren
Hendri van Norden, directeur Sales en Marketing van ICT Concept, legt uit waaromdeze certificeringen zo belangrijk zijn: “Onze klanten werken in vakgebieden waar alles draait om vertrouwen en in veel gevallen om geheimhouding. Wie zijn bedrijfskritische data bij ons plaatst moet er dan ook blind op kunnen vertrouwen dat wij daar goed om gaan. Nu kunnen klanten ons op ons woord geloven, maar nog liever maken we het ook inzichtelijk en controleerbaar. Dit doen we door een onafhankelijke instantie ons te laten controleren en certificeren. Wij willen geen slager zijn die zijn eigen vlees keurt, maar op basis van erkende standaarden laten zien waar wij mee bezig zijn. Daar hebben onze klanten uiteindelijk het meeste aan.”

Wilt u meer weten over de voordelen van uw ICT toevertrouwen aan Lexxyn Partner ICT Concept? Neem contact met ons op voor vrijblijvende kennismakingsafspraak.

ICT Concept helpt klanten bouwen aan hun succes door het ontwikkelen en leveren van efficiënte en effectieve ICT-oplossingen.
http://www.ict-concept.nl

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook