ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


29/4/2019

E-book Lexxyn Groep gidst juridische sector door ICT keuzes op het gebied van cloud

Het is niet te miskennen dat ICT in de dagelijkse praktijk van advocaten, notarissen en deurwaarders een steeds grotere rol speelt. De keuzes waar juridisch professionals voor worden gesteld hebben grote invloed op hun dagelijkse praktijk.

Daarom is het belangrijk dat ze deze keuzes geïnformeerd kunnen maken en in de gesprekken met leveranciers goed beslagen ten ijs kunnen komen. Om juridisch professionals te helpen met het maken van de juiste keuzes op het gebied van cloud en ICT heeft Lexxyn Groep samen met de Lexxyn Groep Partners het e-book "To cloud or not to cloud? - De juiste ICT kiezen voor de juridische praktijk" geschreven.

“Het kiezen van bijvoorbeeld nieuwe software heeft een grote impact bij veel juridische kantoren.” aldus Claudia Heemskerk, Operationeel Manager Lexxyn Groep. “Het systeem waarmee gewerkt gaat worden is in veel gevallen het digitale hart van het kantoor. De plek waar alle dossiers, informatie en gegevens in bewaard worden.”

Omdat de technologie momenteel snel verandert is het belangrijk dat juridisch professionals bekend zijn met de keuzemogelijkheden en de gevolgen van een keuze. Claudia vervolgt: “We zien de laatste jaren nieuwe mogelijkheden qua hoe software gebruikt wordt. Naast een installatie in eigen beheer zien we nu dat steeds meer systemen via de cloud worden aangeboden. Dit is een belangrijke ontwikkeling waar juridisch professionals zich op kunnen voorbereiden, omdat de keuze voor het ene of het andere systeem tegenwoordig op veel meer neerkomt dan enkel wie de meeste functionaliteit voor de laagste prijs lijkt te bieden.”

32 pagina's over cloud voor de juridische praktijk

De juridische sector heeft specifieke kenmerken en kwaliteitseisen als het gaat om de keuze voor een nieuwe ICT-omgeving. De cloud is daarbij een steeds logischere optie geworden maar toch niet altijd vanzelfsprekend de eerste keuze. In het e-book (ook aan te vragen als hardcopy uitgave) wordt ingegaan op onder andere de volgende onderwerpen:

  • Nieuwe ICT: de drie opties;
  • De belangrijkste voor- en nadelen van alle opties;
  • Juist wel - of juist niet - naar de cloud;
  • Hoe maak je de juiste keuze;
  • Beveiliging;
  • Continuïteit en exit strategieën;
  • De echte kosten van ICT;
  • Een businesscase maken;
  • En meer.

Voor wie is het geschreven?

To cloud or not to cloud is geschreven voor advocaten, notarissen, deurwaarders of medewerkers van juridische kantoren die op enig moment te maken krijgen met veranderingen of vernieuwingen in hun ICT. Dit kan een nieuw softwarepakket zijn of de vervanging van een server. Het is geschreven zodat ook niet-ICT'ers geïnformeerde keuzes kunnen maken, maar ook lezers met meer ICT-bagage kunnen met deze uitgave aan de slag. To cloud or not to cloud is tevens voorzien van een verklarende woordenlijst om IT-jargon te duiden.

U kunt nu kosteloos uw e-book downloaden op www.lexxyn.nl/cloud. Hier kunt u als u dat wilt ook aangeven een hardcopy exemplaar te willen ontvangen, mocht u dit prettiger vinden.

De Lexxyn Groep is een groep samenwerkende bedrijven die ICT-diensten leveren binnen de juridische sector.
http://www.lexxyn.nl

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook