ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


19/11/2018

Lexxyn Groep en L-IME verzorgen gastcollege over IT en LegalTech voor stagiairs HBO Rechten

Vrijdag 9 november organiseerde de Legal Tech Alliantie, een samenwerking van hogescholen die een HBO Rechten studie verzorgen, een vrijwillige stage terugkomdag voor 3e-jaars HBO rechten studenten. Tijdens deze middag gaven Lexxyn Groep en L-IME (onder andere bekend van de IT Kieswijzer) een gastcollege aan 25 enthousiaste studenten van de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Leiden en Inholland Rotterdam over ontwikkelingen op het gebied van IT en LegalTech in de juridische sector. De studenten lopen op dit moment stage bij grote en kleine advocaten- of notariskantoren.

Wisselende ervaringen
De studenten werd bij aanvang gevraagd tijdens een voorstelronde een kijkje in hun keuken te geven en aan te geven hoe “digitaal hun kantoor is”. De standpunten liepen uiteen, mede doordat de studenten ieder bij ander soortige kantoren stage liepen. De variëteit aan kantooromvang, rechtsgebieden, advocatuur/notariaat zorgen voor wisselende antwoorden. Een hoop studenten vond zijn of haar kantoor behoorlijk digitaal werken, maar kwam al pratende toch tot de conclusie dat er nog altijd wel duaal werd gewerkt met zowel een papieren als een digitaal systeem. Met alle problemen, risico’s, en tijdsverlies van dien.

De rol van de HBO jurist
Rode draad van de middag was de rol van IT en LegalTech in de juridische sector. De studenten vervullen mogelijk in de toekomst rollen als kantoordirecteur, legal operations manager of andere belangrijke staf posities in juridische kantoren. De student HBO rechten heeft doordat hij of zij zowel een juridische als een bedrijfskundige basis heeft een vrij unieke combinatie van vaardigheden die voor veel juridische kantoren van onschatbare waarde kan zijn.

Door hun toekomstige positie in het juridisch kantoor is de kans dat ze op den duur te maken krijgen met IT of de keuze voor een nieuwe technologische oplossing vrij groot. Om te zorgen dat ze op dat moment beslagen ten ijs komen gaven Lexxyn Groep en L-IME samen een blik in de mogelijkheden van IT. Er werd gepresenteerd hoe IT in juridische kantoren wordt ingezet, welke innovaties er momenteel belangrijk zijn om in de gaten te houden, en tot slot hoe de studenten de keuze kunnen maken voor de juiste technologieën passend bij hun kantoor. De verhalen van Lexxyn Groep en L-IME vormden daarmee een mooie praktische aanvulling op het curriculum dat de HBO’s aangesloten bij de Legal Tech Alliantie al bieden.

 

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook