ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


10/8/2018

Podcast BNR - De Technoloog: Over de moeizame digitalisering van de Rechtspraak

In de BNR Podcast "De Technoloog was Claudia Heemskerk, Operationeel Manager van Lexxyn Groep, te gast om na haar commentaar tijdens BNR Digitaal op 4 juli 2018 verder in te gaan op de moeizame digitalisering van de Rechtspraak.

Presentatoren Herbert Blankesteijn en Ben van der Burg bevragen haar over de stand van zaken, hoe digitalisering in de juridische sector precies werkt en wat de gevolgen van digitalisering zijn.

De podcast is kosteloos terug te luisteren via onderstaande link en duurt 63 minuten:

Podcast shownotes

DE MOEIZAME DIGITALISERING VAN DE RECHTSPRAAK | Bron

Eerder hadden we het in De Technoloog over digitaal recht spreken. Toen ging het onder andere over de mogelijkheid van vonnissen die uitgesproken worden door automaten, algoritmen, software, robots, computers - of hoe je de niet-menselijke rechter ook wilt noemen.

In deze Technoloog vernemen we met verbazing dat zelfs het digitaliseren van de papierstroom van de rechtbank een uiterst moeizaam proces is, waar niet eens iedere betrokkene aan wil meewerken. Aanleiding is het feit dat de Raad voor de Rechtspraak heeft besloten dat een proef met in deze zin gedigitaliseerde rechtspraak niet landelijk wordt uitgebreid. Daar blijkt een heel scala aan oorzaken achter te zitten, van software die niet langer wordt ondersteund tot vermeende tegenwerking door rechters. Claudia Heemskerk van de Lexxyn Groep, een leverancier van juridische ICT-diensten, zit middenin deze wereld en wijst ons de weg in deze onvermoede wildernis.

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook