ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


9/8/2018

Helder Telecom introduceert Helder Legal Fax, de E-Fax dienst voor de juridische wereld

Helder Telecom & ICT, de Telecom partner in de Lexxyn Groep, introduceert speciaal voor de juridische sector een nieuwe digitale faxoplossing; Helder Legal Fax. Deze faxdienst is gebaseerd op Faxination, de e-fax dienst waar ook de Rechtspraak in Nederland gebruik van maakt.

Helder Legal Fax wordt gezien als een volwaardige vervanging van de traditionele fax. De faxen worden verzonden via internet, waardoor een analoge of ISDN telefoonverbinding niet meer nodig is. Helder Legal Fax is een digitale fax, die werkt als een echte fax en waarbij de betrouwbaarheid gegarandeerd wordt door de leverancier. Bovendien is Helder Legal Fax gebaseerd op Faxination, de E-Fax oplossing die gebruikt wordt door De Rechtspraak, en op korte termijn ook door alle rechtbanken in Nederland in gebruik genomen gaat worden.

Juridische kantoren omarmen digitale fax

Dimmen Wesdijk, eigenaar van Helder Telecom en ICT legt uit waarom steeds meer juridische kantoren kiezen voor deze vorm van digitaal faxen

“Na de aankondiging dat de ISDN-verbindingen medio 2019 stopgezet zullen worden, merkten we dat klanten uit de juridische sector in een lastige situatie terecht kwamen. Digitaal procederen is voorlopig nog geen feit, maar door het stoppen van ISDN, waar veel faxen nog gebruik van maken, moet een groot deel van onze klanten toch op zoek naar een alternatieve manier om hun stukken van de rechtbank te ontvangen en er naar te verzenden”

Digitaal faxen breed geaccepteerd

In Nederland kiezen de meeste bedrijven voor een E-Fax oplossing, ofwel digitaal faxen. De kwaliteit van E-Faxoplossingen verschilt per aanbieder, terwijl voor de juridische wereld met name de betrouwbaarheid en de aflevergaranties van een fax erg belangrijk zijn. De Rechtspraak in Nederland heeft hiervoor een oplossing gevonden. Zij maken gebruik van een E-Faxoplossing genaamd Faxination en inmiddels zijn bijna alle rechtbanken in Nederland ook overgestapt naar deze digitale faxdienst.

“De Faxination E-Fax oplossing hebben we gebruikt als basis voor Helder Legal Fax, zodat we met behulp van SLA’s de betrouwbaarheid van onze E-Fax dienst kunnen garanderen. Bovendien worden alle faxen middels encryptie versleuteld verstuurd. Daarmee durf ik te zeggen dat we juridisch Nederland met Helder Legal Fax de beste E-Fax oplossing van het moment kunnen bieden.”

Voor meer informatie over Helder Legal Fax kunt u contact opnemen met de Lexxyn Groep of een van de accountmanagers van Helder Telecom & ICT.

 

Over Helder Telecom

Helder Telecom & ICT garandeert juridische kantoren professionele bereikbaarheid. Altijd bereikbaar zijn en flexibel werken; vandaag de dag twee onmisbare ingrediënten voor een succesvolle bedrijfsvoering. De laptop doet hierbij dienst als telefoon, de smartphone als werkplek. Voor de een de wereld op z’n kop, voor Helder heel normaal. Met het leveren van een kraakhelder portfolio zorgt Helder ervoor dat juridische professionals altijd in verbinding staan met de wereld om hen heen; veilig en zonder ruis op de lijn. De producten en diensten voor bellen en werken zijn veilig, schaalbaar en helemaal van deze tijd. En vergeet het team niet. De experts van Helder Telecom & ICT geven altijd met een glimlach gehoor én antwoord. Helder Telecom & ICT is onderdeel van de Lexxyn Groep. De Lexxyn Groep is een groep samenwerkende bedrijven die ICT-diensten leveren binnen de juridische sector. De gebundelde ervaring en collegiale samenwerking van de partners maakt de Lexxyn Groep tot dé kennispartner, waardoor juristen één aanspreekpunt hebben voor alle ICT-producten en -diensten.

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook