ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


3/5/2018

Legal Tech Startup Awards: Halve Finale

Acht startups geselecteerd voor halve finale Legal Tech Startup Awards

BalzaalDe organisatie van Legal Tech Startup Awards 2018, waar Lexxyn Groep deel van uitmaakt, heeft de startups voor de halve finale bekendgemaakt. Acht halve finalisten strijden op 24 mei 2018 in het gebouw van de Raad van State in Den Haag om een felbegeerde finaleplek. Wij zijn erbij!

De Legal Tech Startup Awards 2018 is een wedstrijd voor technologische startups met potentie voor de juridische branche. Uit de in totaal 22 inzendingen uit binnen- en buitenland zijn door de vakjury, waaronder Lexxyn Groep, acht technologische startups geselecteerd, vanwege hun focus op de juridische sector, de mate van vernieuwing, de impact op juridische werkprocessen en de ondernemersvaardigheden van de oprichters.  

Halve finalisten
De organisatie van de Legal Tech Startup Awards zoekt jaarlijks naar starters van technologieën die waardevol zijn voor de juridische sector. In de afgelopen maanden meldden zich 22 technologische starters bij de organisatie.

Na de kritische inventarisatieronde door de vakjury staan op 24 mei 2018 de volgende startups op het podium: Skotty (NL), Predictice (FR), Schadewacht (NL), Rechtsontwikkeling (NL), Contract Mill (FIN), Blockschainstichting (NL), IAM4 (NL) en LeReTo KG (AT). Als organisatie zijn wij verrast door de diversiteit van de aanmeldingen van dit jaar, maar ook door het internationale karakter van de inzendingen. Wij vertrouwen erop dat er tools en technieken gepresenteerd worden, die fundamenteel iets veranderen in het werkproces van een juridische professional.

Raad van State toneel halve finale
De halve finale vindt op donderdag 24 mei 2018 plaats in het gebouw van de Raad van State in Den Haag. De Balzaal van Paleis Kneuterdijk is het toneel voor de innovatieve pitches van de geselecteerde startups. 

Quintin Schevernels
Deze prominente spreker op het gebied van innovatie en groei - geeft een prikkelende omlijsting aan deze middag.

QuintinSchevernelsQuintin Schevernels (1971) adviseert zowel corporates als startups op het gebied van innovatie en groei. Hij is daarnaast de auteur van het boek Suits & Hoodies over het geheim van de succesvolle startup. 

Quintin heeft vele jaren ervaring als executive en non-executive board member bij zowel corporates als startups. Hij zat o.a. in de directie van De Telegraaf, was CCO/COO van VNU Media en de CEO van Layar. Naast zijn eigen advies- en investeringsbedrijf QSentie Ventures, zit hij o.a. in de RvC bij VONQ en Infotheek Groep.

Zijn brede ervaring maakt dat hij een unieke kijk heeft op het ondernemen van nu en de toekomst. Zijn lezingen gaan over de belangrijkste factoren die het succes van bedrijven bepalen. Hij sprak onder andere bij VINT, NXXTCH en WebTomorrow en geeft regelmatig gastcolleges op Nijenrode & AOG School of Management.

Wie er uiteindelijk doorgaat naar de finale tijdens PLEIT2018 op dinsdag 5 juni 2018 wordt bepaald door de ervaren vakjury én het publiek; selectief genodigden uit het juridische domein.

Jury
De jury bestaat uit Bart Jan van Ettekoven (afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State), Hans Albers (Juniper Networks), Ruben Alderse Baas (AB Advocaat, NOvA) en de organisatie: Claudia Heemskerk (Event Manager PLEIT), Hendri van Norden (Partner Lexxyn Groep), Rens Rozekrans (Partner Risk & Regulatory KPMG), Jelle van Veenen (initiatiefnemer Dutch Legal Tech), Jeroen Zweers (Innovatie Directeur Kennedy Van der Laan | Sync), Richard Faas (Director of Innovation & head of the Legal Tech Studio ARAG) en Peter Backx (Segment Director Legal & Tax Wolters Kluwer Legal & Regulatory Nederland). Experts die hun sporen verdiend hebben in de juridische sector.

Meer informatie over de geselecteerde startups en de halve finale is te vinden op: www.legaltechstartupawards.nl.

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook