ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


27/3/2018

In aanbouw: kantoor van de toekomst

PLEIT2018 vertaalt de kansen van ICT naar de praktijk. Momenteel wordt er door de Lexxyn Groep, hoofdsponsor van PLEIT, druk gebouwd aan een virtueel kantoor van de toekomst. Dit is een kantoortuin waar - met technologie in de hoofdrol - zowel een hedendaags kantoor als een kantoor van de toekomst virtueel nagebootst worden. De bezoeker van PLEIT ervaart in deze innovatieve werkruimte de ICT-mogelijkheden van nu en technologische hoogstandjes van de toekomst.

Veilig en prettig (samen) werken
ICT speelt zowel nu als in de toekomst een belangrijke rol als het gaat om effectief, snel en klantgericht werken. ICT zorgt ervoor dat potentiële cliënten gevonden en behouden worden. Technologische tools geven medewerkers de praktische ondersteuning die ze nodig hebben om veilig en prettig (samen) te werken met collega’s, cliënten en bijvoorbeeld de Rechtspraak of het Kadaster.

ICT in de praktijk beleven
Ella Rietbergen is als marketingcommunicatie manager van Clip Consultants (Lexxyn Groep Partner) betrokken bij dit unieke project. Zij vertelt hierover: ‘Er wordt zoveel geschreven en gesproken over de kansen van een goed uitgedokterde ICT-omgeving. Wij laten juridische professionals dit liever zelf in de praktijk ervaren. Vanuit de Lexxyn Groep bouwen we met een team van IT-specialisten aan een hedendaagse én futuristische kantoorruimte, waar tijdens PLEIT2018 ICT beleefd wordt.’

VR-brillen en kunstmatige intelligentie
Deze werkstudio is voor PLEIT-deelnemers kosteloos te bezoeken. Aan de hand van animatievideo’s en bijvoorbeeld VR-brillen kan er tot in detail geëxperimenteerd worden. Ella vervolgt: ‘Juist als je diverse ICT-oplossingen met elkaar integreert ontstaat er een fantastisch ICT-platform waar je als juridische professional in de dagelijkse praktijk de vruchten van plukt.’ Voor het proeven van deze vruchten wordt dit de ideale proeftuin, waar een animatie-figuur de bezoeker een dagje mee op pad neemt.’

Testen en verbeteren
Ook Carolien van Elk, account & marketing manager van Trivium Software (Lexxyn Groep Partner) en mede-bouwer aan dit virtuele kantoor is enthousiast. ‘Naast een gestroomlijnd kantoor van nu wordt er ook een kantoor van de toekomst ingericht. Hier kunnen bezoekers innovaties in de praktijk testen en zelfs helpen verbeteren. De bezoeker neemt plaats achter, voor, op of naast de werkplek - wie zal het zeggen - en experimenteert met de legaltech van de toekomst.’ Zo wandel je virtueel een toekomstige vergaderruimte in en ervaar je met een VR-bril het nieuwerwets vergaderen.

Aanmelden PLEIT2018 
Bent u benieuwd naar deze virtuele kantoortuin én wilt u in een dag op de hoogte zijn van alle ICT-ontwikkelingen voor de juridische praktijk? Meld u dan nu aan op www.pleit.nl. Reageer snel want er is een maximaal aantal plekken beschikbaar.

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook