ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


29/1/2016

Meldplicht Datalekken: weet waar u aan toe bent!

Privacygevoelige informatie in het digitale tijdperk; hoe veilig is dit eigenlijk? Vanaf 1 januari 2016 is men verplicht datalekken te melden volgens de nieuwe Meldplicht Datalekken. Onze partner I-FourC, die naast de juridische sector ook zeer actief is in de zorgsector, informeert u graag over de stand van zaken en de rol die u zelf heeft als organisatie.

Het is u vast niet ontgaan dat dit onderwerp de afgelopen dagen tot een hoogtepunt is gestegen. "Het programma Meldpunt ontdekte dat persoonsgegevens van 200.000 patiënten via internet te benaderen waren. Dit was uitgebreid te zien in het programma Meldpunt! van Omroep Max. Het lek kwam van een scanbedrijf, waarbij er metadata van verschillende Nederlandse en Belgische ziekenhuizen publiek toegankelijk waren." Bekijk hier de uitzending!

Veiligheid de hoogste prioriteit!
I-FourC heeft de hoogst haalbare veiligheidsmaatregelen in haar bedrijfsprocessen verweven. Zij verzekeren u ervan dat veiligheid van informatie, zowel fysiek als digitaal, de hoogste prioriteit heeft. Dit wordt ook bevestigd door het ISO 27001 en NEN7510 certificaat dat zij in bezit hebben.

Welke rol heeft u?
Als organisatie bent u zelf verantwoordelijk voor de partners waarmee u in zee gaat. We willen u er daarom ook op attent maken, dat het hebben van certificeringen een belangrijk criterium is bij het kiezen van een partner.

Heeft u naar aanleiding van de uitzending Meldpunt! van Omroep Max op 26 januari vragen over hoe bij I-FourC de beveiliging geregeld is? Maurice Sanders, Security Officer bij I-FourC, staat u graag te woord via 077 750 1100 of m.sanders@i-fourc.com. U vindt ook alle informatie in bijgaande de whitepaper "Informatiestroom optimaal beveiligd"

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook

Wat zijn de plannen op het gebied van digitalisering van de Nederlandse Advocatuur? U leest het in onze Benchmark.

Download gratis