ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


25/9/2014

Epona blij met Microsoft’s nieuwe Matter Center for Office 365

In augustus, tijdens de laatste conferentie van de International Legal Technology Association, kondigde Microsoft een nieuw product aan: Microsoft Matter Center for Office 365, een op SharePoint gebaseerd en door Microsoft gehost Document Management Systeem voor advocatenkantoren en juridische afdelingen.

SharePoint als Document Management Systeem is niet nieuw: Epona is al een paar jaar zeer succesvol met DMSforLegal, zowel in binnen- als buitenland. Ook de Cloud wordt in rap tempo gemeengoed en Office 365 wordt al door heel veel bedrijven gebruikt. Echter, de combinatie van de drie is wel nieuw en dat is waar Microsoft dus vol op gaat inzetten, gesteund door een jarenlange betrokkenheid bij de implementatie van SharePoint als Document Management Systeem bij één van de Magic Circle kantoren.

Vooral voor kleinere advocatenkantoren is het een prima alternatief: de licentiestructuur van Office 365 is voordelig en alle belangrijke applicaties zijn inbegrepen. Maar ook voor advocatenkantoren die nu op het punt staan om hun oudere Office licenties te vernieuwen, biedt het overstappen op een professioneel document management systeem aangeboden door Microsoft zeker voordelen. Vooral nu Microsoft aangeeft dat gegevens primair geografisch worden opgeslagen binnen de landsgrenzen van Nederland en het duidelijk is dat ook bij een uitval van het Nederlandse data center, de data binnen de grenzen van de Europese Unie blijft.

Voor Epona is de stap van Microsoft een zegen en zeker geen concurrentie. Immers, DMSforLegal biedt een scala van koppelvlakken met andere software, inclusief alle in Nederland veel voorkomende juridische software systemen. Koppelen met andere softwarepakketten heeft vele voordelen:

  • Eenvoud - Gegevens hoeven slechts eenmalig te worden ingevoerd, de koppelingen zorgen ervoor dat de andere systemen up-to-date blijven.
  • Tijdwinst - Advocaten hoeven niet steeds van het ene naar het andere programma te klikken en kunnen het merendeel van het werk in één systeem doen.
  • Consistentie - De koppelingen dragen bij aan een consistente werkwijze waardoor fouten worden voorkomen.

Matter Center wordt onderdeel van Office 365, maar biedt verder geen koppelingen met andere applicaties en daar schuilt dus de kracht van Epona. Ook de kennis van de juridische markt draagt bij aan het succes van DMSforLegal: advocatenkantoren zien deze competentie nog steeds als één van de belangrijkste selectiecriteria.

Wanneer Matter Center precies op de markt komt is nog niet bekend. Momenteel werkt Microsoft internationaal aan een pilot programma met meerdere advocatenkantoren en leveranciers om het product klaar te stomen voor de markt. Voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw kantoor, bezoekt u onze website Epona en volgt u ons in de (sociale) media.

Meer informatie over de producten en diensten van Epona: http://www.epona.com

Epona is partner van de Lexxyn Groep. De Lexxyn Groep is een groep samenwerkende bedrijven die ICT diensten leveren binnen de juridische sector: de advocatuur, het notariaat en de deurwaarderspraktijk. De gebundelde ervaring en collegiale samenwerking van de partners maakt de Lexxyn Groep tot dé kennispartner voor de juridische sector. Bij de Lexxyn Groep vinden zij één aanspreekpunt voor alle ICT-producten en -diensten. 

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook