ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


7/3/2014

Kostenbesparing door efficiëntie voor het Notariaat

Voor het notariaat is ontzorging op IT gebied en het realiseren van kostenbesparing in het algemeen van groot belang. Juist nu in deze tijd! Ondernemerschap, een veranderende dynamische omgeving en digitalisering zijn slechts enkele van de factoren die een enorme invloed hebben op de dagelijkse bedrijfsvoering binnen notariskantoren. Inhoudelijk evolueert door de veranderende dynamische omgeving ook de uitvoering van basisprocessen binnen een notariskantoor. Het adagium “We zijn uitmuntend in het opstellen van akten” blijft van kracht, maar de manier waarop hieraan in de IT omgeving uitvoering wordt gegeven verschilt wel degelijk ten opzichte van voorheen. En dit fenomeen lijkt vooralsnog geen halt toe te roepen.

Dat deze ontwikkeling impact heeft op de werkomgeving van de notaris moge duidelijk zijn. En zeker op de werkwijze en de ‘gereedschappen’ die daarbij nodig zijn. Het belang en de onderlinge samenhang van die ‘gereedschappen’, die zich veelal voornamelijk als ICT gerelateerd laten benoemen, is sterk veranderd. Neemt niet weg dat het slechts gereedschappen blijven. Weliswaar zeer cruciale, maar het blijven gereedschappen.

Lees hier het complete artikel uit het Notariaat Magazine - editie 3

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook

Wat zijn de plannen op het gebied van digitalisering van de Nederlandse Advocatuur? U leest het in onze Benchmark.

Download gratis