ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


6/2/2014

Succesvolle samenwerking Raad voor Rechtsbijstand en Clip Consultants.

“Sinds 10 januari 2014 is het mogelijk om de aanvraag toevoeging vanuit uw eigen kantoorapplicatie te importeren.” Zo meldde de Raad voor Rechtsbijstand in de meest recente nieuwsbrief. Al geruime tijd werkt de Raad voor Rechtsbijstand in nauwe samenspraak met leveranciers van (juridische) kantoorapplicaties aan een verbetering van de efficiëntie ten behoeve van de advocatuur. Dit heeft geleidt tot een succesvolle samenwerking tussen Raad voor Rechtsbijstand en Clip Consultants in de automatische koppeling voor aanvraag toevoeging.

De eerste succesvolle opleveringen van deze koppeling zijn inmiddels een feit. Clip Consultants, leverancier van CClaw zorgde voor één van deze eerste succesvolle koppelingen. Advocatenkantoor Lemmens te Deurne kan sinds afgelopen week vanuit CClaw de gegevens uploaden naar “Mijn RvR”. Hiervoor is een eenvoudige procedure ontwikkeld. Daardoor is het importeren van de aanvraag toevoeging vanuit CClaw net zo eenvoudig geworden als het importeren van een bijlage.

Theo Mooren van de Raad voor Rechtsbijstand licht toe dat dit vele voordelen biedt voor de advocatuur: “Het zorgt voor een administratieve lastenverlichting, het verlaagt de foutgevoeligheid doordat gegevens automatisch worden overgenomen en vanuit de Raad kunnen zaken met deze koppeling sneller worden geactiveerd.” Een mooi voorbeeld van een succesvolle koppeling tussen de Raad voor Rechtsbijstand en leveranciers zoals Clip Consultants ten bate van de advocatuur.

Uiteraard is de Raad voor Rechtsbijstand voornemens nog meer ontwikkelingen te realiseren die zullen bijdragen aan een verdere efficiëntie. Zo zal het automatiseringslandschap van de Raad vernieuwd worden waardoor nog meer ontwikkelingen mogelijk zijn. Uiteraard wederom in nauwe samenwerking met leveranciers, waaronder Clip Consultants.

Meer over Clip Consultants
Clip Consultants is de architect en leverancier van CClaw. CClaw is de kwaliteitssoftware voor de advocatuur waar ruim 400 advocatenkantoren (ongeveer 2500 advocaten) in Nederland reeds mee werken. Met jarenlange ervaring en gedegen kennis van de processen binnen de advocatuur is Clip Consultants een betrouwbare partner met een grote betrokkenheid bij zijn cliënten. Dit zijn kantoren van één advocaat tot ruim tachtig advocaten. www.clipconsultants.nl

Daarnaast is Clip Consultants partner van de Lexxyn Groep. De Lexxyn Groep bestaat uit bedrijven gespecialiseerd in ICT-dienstverlening voor de juridische sector: de advocatuur, het notariaat en de deurwaarderspraktijk. De gebundelde ervaring van de partners maakt de Lexxyn Groep tot dé kennispartner voor kleine, middelgrote én grote ondernemingen in de juridische sector. www.lexxyn.nl

Het nieuwsbericht van de Raad voor Rechtsbijstand over het importeren van gegevens vanuit uw kantoorapplicaties naar Mijn RvR kunt u via de Raad voor Rechtsbijstand verkrijgen.

 

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook

Wat zijn de plannen op het gebied van digitalisering van de Nederlandse Advocatuur? U leest het in onze Benchmark.

Download gratis