ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


02/11/2017

SJBN Jonge Balie Congres 2017

Het thema van het Jonge Balie Congres dit jaar: Generatie Y

Op 2 & 3 november 2017 vindt het jaarlijkse Jonge Balie Congres plaats. Een plek waar honderden jonge juristen samenkomen die willen leren en samenwerken. De Lexxyn Groep, kennispartner van de Jonge Balie op het gebied van juridische IT, draagt een leerzaam steentje bij.

Vanuit de Lexxyn Groep verzorgen we op de dag een workshop. Lees hier wat je bij deze sessie kan verwachten:

Bewust automatiseren; een Y-tje?
We willen alles. We dromen onbegrensd. We werken, leven, ontwikkelen, delen, beleven en bereiken. We presteren ons een slag in de rondte en doen alles, het liefst tegelijk. Niets is ons te gek. Wij zijn immers generatie Y. Met een flinke dosis optimisme, zelfvertrouwen, kennis en uiteraard technologische snufjes houden we de ballen wel in lucht. Niets staat ons in de weg, of toch wel?

Appeltje eitje?
Er is presteerdruk. Deels door onszelf opgelegd, deels door de maatschappij waarin we ons bevinden. Die druk stimuleert ons om dingen die onbereikbaar zijn toch te grijpen. Zeker met de techniek van nu is – zo wordt ons geschetst - alles binnen handbereik. Zo niet, dan ontwikkelen we daar wel iets voor. We automatiseren dat wat wij zelf niet snel of efficiënt genoeg kunnen óf gewoon niet leuk vinden. Appeltje Eitje.

Zo zou je denken dat we met de techniek van nu probleemloos vanuit huis of de rechtbank werken. Dat we eenvoudig communiceren met onze cliënten via WhatsApp of Facetime. De mogelijkheden op het gebied van automatisering zijn oneindig, maar biedt ICT wel overal  uitkomst op? En hoe breng je alles doeltreffend en succesvol in de praktijk?

In deze sessie vertelt Hendri van Norden van de Lexxyn Groep ons wat hij dagelijks bij kantoren meemaakt. De valkuilen rondom ICT in de praktijk, maar bovenal de mogelijkheden. Met het slim inzetten van ICT en technologische ‘tooling’ kun je absoluut de top bereiken. Zo lang je maar een haalbaar doel selecteert en een veilige en betaalbare weg erheen uitstippelt. Want slim automatiseren kost veel tijd, geld én bewustwording rondom informatiebeveiliging. Zolang je je bewust bent van deze drie factoren, is automatiseren een eitje. Of Y-tje, zoals je wilt.


Over het Jonge Balie Congres

Het thema van het Jonge Balie Congres 2017 is 'Generariom Y'. Een generatie die veelal wordt omschreven als een zelfverzekerde, optimistische, veeleisende maar ook enigszins verwende generatie. Generatie Y wil alles en wil op alle vlakken in het leven goed presteren. Ze wil zichzelf niet alleen op professioneel vlak ontwikkelen maar ook op persoonlijk vlak.

Binnen de advocatuur kan dit, met name in de toekomst, mogelijk voor strubbelingen zorgen. Want is de advocatuur wel klaar voor een nieuwe generatie? Gedurende twee dagen zal worden gesproken over de kenmerken van deze generatie en de ontwikkelingen binnen de advocatuur. Het zal gaan over de kwaliteiten, de kansen maar ook over de valkuilen. Sprekers en trainers zullen het thema van verschillende kanten belichten en zij zullen de groep jonge advocaten tijdens lezingen en interactieve workshops prikkelen en uitdagen om na te denken over ontwikkeling in de brede zin van het woord. Hoe bereik je de top, hoe ga je om met tegenslagen?

Alle informatie over het congres vind je op: http://www.jongebaliecongres.nl/2017/

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook

Wat zijn de plannen op het gebied van digitalisering van de Nederlandse Advocatuur? U leest het in onze Benchmark.

Download gratis