ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


05/11/2015

Jonge Balie Congres

Het thema van het Jonge Balie Congres dit jaar: T-shaped Lawyer

Op 5 & 6 november 2015 vindt het jaarlijkse SJBN Jonge Balie Congres plaats. Een plek waar honderden jonge juristen samenkomen die willen leren en samenwerken. De Lexxyn Groep, kennispartner van de Jonge Balie op het gebied van juridische IT, draagt een leerzaam steentje bij.

Het thema van het Jonge Balie Congres 2015 is ‘De T-shaped Lawyer’. Een unieke en logische keuze. Er ontwikkelt zich een sterke tendens dat de advocaat van nu 'meer' in zijn mars moet hebben dan puur het leveren van hoge juridische kwaliteit. Doel van het congres is om met de nieuwe generatie advocaten te kijken naar wat dit 'meer' precies is en hier invulling aan te geven. Denk hierbij aan meer kennis op het gebied van bijvoorbeeld economie, psychologie, filosofie, communicatie, politiek en IT. Hoe dan ook omvat dit 'meer' alles dat cliënten meerwaarde geeft en waarmee een jonge advocaat zich onderscheidt als een T-shaped lawyer. Kortom, een jurist die diepgaande juridische kennis, de verticale streep van de T, combineert met meer algemene kennis en vaardigheden, de horizontale streep.

IT-shaped lawyer

Omdat het actief en effectief gebruik van IT steeds belangrijker wordt, speelt de Lexxyn Groep een waardevolle rol in het verder 'shapen' van de jonge jurist. De Lexxyn Groep is als kennispartner op het gebied van juridische IT betrokken bij diverse evenementen en initiatieven, waaronder PLEIT. Lexxyn is hoofdsponsor van dit evenement en streeft ernaar door actieve betrokkenheid in juridisch Nederland de advocatuur met IT te verbinden.

Claudia Heemskerk, Operationeel Manager Lexxyn Groep licht toe: 'Het IT landschap verandert iedere dag, maar het leent zich juist verrassend goed om flexibel mee te groeien met de gebruiker. De nieuwe generatie juristen is opgegroeid met IT, is digitaal vaardig en heeft wensen en eisen. Aan de andere kant zitten zij ook vol met interessante ideeën en visies. Aan ons om deze uit het hoofd van deze jonge, ambitieuze professionals te krijgen en te zorgen dat IT ze kan helpen hun doelen na te streven. Een T-shaped lawyer die de puntjes op de i van IT kan zetten, heeft de toekomst. Participeren in het Jonge Balie Congres is voor ons de perfecte gelegenheid om te luisteren naar de nieuwe generatie jurist en te zien waar we van elkaar kunnen leren.' 

Tijdens het Jonge Balie Congres zal de Lexxyn Groep aanwezig zijn met een stand en een bijdrage leveren aan de workshop 'advocaat en ondernemer'. De eerste 50 bezoekers* ontvangen op de stand van de Lexxyn Groep het boek 'Tomorrow's Lawyers' van Richard Susskind.

*Wil jij als (I)T-shaped lawyer voorbereid zijn op de toekomst. Volg en vermeld ons voor 5 november met een bericht op Twitter - @LexxynGroep - en wij zorgen vervolgens dat jouw exemplaar voor je klaar ligt op de stand van Lexxyn Groep.

Meer informatie over het Jonge Balie congres: http://www.jongebaliecongres.nl/2015/

 

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook