ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


10/03/2017

Jonge Balie: Advocaat en Ondernemerdag

De Stichting Jonge Balie Nederland (SJBN) organiseerde 10 maart jl. voor de 4e keer de Advocaat en Ondernemerdag voor ongeveer 100 jonge advocaten die geïnteresseerd zijn in het ondernemerschap binnen de advocatuur. De SJBN Advocaat en Ondernemerdag is in het bijzonder gericht op jonge advocaten die een eigen kantoor willen beginnen of ambitie hebben om door te groeien tot partner binnen een bestaand kantoor.

De Advocaat en Ondernemerdag wordt georganiseerd in samenwerking met ABN AMRO, Movir, Lexxyn Groep en VanOoijen Accountans en Belastingadviseurs. Lees onderstaande meer over de workshops en bekijk onze tips en/of checklist over ICT voor de juridische praktijk.

Wil je terugkijken op de editie van 10 maart jl. Bekijk hier de videoregistratie.

De volgende workshops werdem deze dag gegeven:

WorkshopHet opstellen van een businessplan en het financieren van het partnerschap
Door: Monique Goebbels en Arno Kouwenhoven (ABN AMRO)
Tijdens deze workshop zal concreet in worden ingegaan op het aanvragen van financiering voor het oprichten van een eigen kantoor of het doorgroeien tot partner. Hoe stel je een businessplan op en waar let de bank vervolgens op?

WorkshopDe fiscale en financiële aspecten van juridisch ondernemerschap
Door: Paul van der Aar RV en drs. Adriaan Daniels (Van Ooijen Belastingadviseurs)
Als je een eigen advocatenkantoor begint, komt er financieel, fiscaal en administratief gezien heel wat op je af. Je krijgt te maken met vraagstukken die variëren van welke rechtsvorm geschikt is voor jouw onderneming tot hoeveel omzet je nodig hebt om een bepaald inkomen over te houden. 

WorkshopAls advocaat zorg je uitstekend voor je cliënten, maar wie zorgt er voor jou?
Door: Valkuilen en best practices door ervaringsdeskundige Ruben Alderse Baas (oprichter Alderse Baas Noordhof Advocaten) en Kim Richel (coach, trainer, mediator en consultant bij Dialogue) op initiatief van arbeidsgeschiktheidsverzekeraar Movir. Movir biedt je deze sessie aan om duurzame arbeidsgeschiktheid te bevorderen.

WorkshopVeilige ICT voorzieningen - Waar moet je aan denken?
Door: Hendri van Norden en Frank Sijpkes (Lexxyn Groep)
Digitalisering heeft de samenleving ingrijpend veranderd. Dat heeft ook invloed op ons werk. Beveiliging van de digitale omgeving, ofwel cybersecurity, is een belangrijk thema. Maar waar moet je rekening mee houden en hoe weet je welke risico’s je loopt? Tijdens de workshop zullen we je voorzien van praktische tips die je direct in praktijk kan brengen.

Meer inzicht in de workshop van Lexxyn Groep? Je kunt hier de presentatie van Frank & Hendri inzien. Daarnaast geven we je in onze blog: "7 tips voor een solide ICT-omgeving" diverse handvaten mee. Je kan daarnaast gebruik maken van onze checklist met daarin de basiszaken op het gebied van ICT waar je in ieder geval even bij stil moet staan als je verantwoordelijk bent voor de ICT van of op jouw kantoor.

Wil je na ons gesprek op deze dag nog even verder praten of was je niet in de gelegenheid de dag bij te wonen? Neem contact met ons op via 088 002 84 00 of info@lexxyn.nl en we adviseren en helpen je graag.

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook