ICT voor de Juridische Praktijk

Nieuws & Evenementen


05/02/2015

I-FourC organiseert: Veiligheid van uw data in de Cloud!

De positieve reacties van vorige edities, hebben I-FourC doen besluiten wederom een "Veiligheid van uw data in de Cloud"-dag te organiseren. 5 februari 2015 zijn zij te gast bij TeleCity Group in Amsterdam en u bent van harte uitgenodigd!

TeleCity Group is Europa's toonaangevende provider van premium carrier-neutrale datacenters en partner van I-FourC. Veiligheid van onze data gegarandeerd! Op 5 februari 2015 heeft u de mogelijkheid een kijkje te nemen in dit indrukwekkende datacenter!

Velen van ons beseffen zich niet, of niet genoeg, wat er gebeurd met de data en informatie die we dagelijks tot ons nemen. Wat schuilt hier achter? Tijdens de "Veiligheid van uw data in de Cloud"-dag laat I-FourC, in samenwerking met TeleCity Group, zien hoe een datacenter in elkaar zit, welke veiligheidsmaatregelen noodzakelijk zijn en welke rol u als gebruiker heeft. De bezwaren tegen cloud computing zullen breed uitgemeten worden en u zult ontdekken waarom cloud computing juist een veilige oplossing is voor uw privacy gevoelige informatie, mits het onder de meest veilige omstandigheden wordt ingezet.

Wilt u deelnemen? Schrijf u dan in vóór 25 januari 2015. U kunt u inschrijven via e‐mailadres: info@i‐fourc.com.

Programma

  • 10.00 Ontvangst 
  • 10.05 Welkom door I-FourC bij TelecityGroup
  • 10.10 Maurice Sanders - De mobiele werkplek door I-FourC

De presentatie van I-FourC zal inhaken op de awareness rondom de mobiele werkplek.. Veel organisaties zijn bezig om alle informatiestromen te digitaliseren en willen overal en altijd toegang hebben tot hun informatie. Vaak zijn medewerkers zich niet bewust van de gevaren op de eigen werkplek of onderweg. Organisaties moeten goede keuzes maken op het gebied van autorisaties, deelbaarheid en toegankelijkheid om op een veilige manier de digitale werkplek te faciliteren aan medewerkers.

  • 10.45 Brenno de Winter - onderzoeksjournalist

Ook in de digitale wereld geldt dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Maar er is wel één groot verschil: met een computer is meteen de omvang veel groter. Waar de gebruiker of de ondernemer iedere keer het goede moet doen, hoeft de aanvaller maar die ene omissie te vinden om gegevens te stelen. In flitsende demonstratie wordt getoond hoe simpel het is om zelf identiteitsdiefstal te plegen, gegevens te stelen en ook ellende te voorkomen. Ook staan we stil bij prominente hacks en de basale stappen die de ellende hadden kunnen voorkomen.

  • 11.15 Gerard Klop van Motiv presenteert u "Gevaren en risico's van de cloud".

De focus bij het afnemen en aanbieden van clouddiensten ligt over het algemeen op IT en niet op veiligheid, oftewel het nemen van maatregelen om digitale inbraken te voorkomen. De business zoekt bepaalde functionaliteit, gebruiksgemak en minder IT-lasten. Een populaire optie is dan het afnemen van een volledige SaaS-oplossing zoals Salesforce.com, of het neerzetten van diensten in de cloud van Amazon of Microsoft. In dat laatste geval weet je dat je in ieder geval voor een deel verantwoordelijk bent voor de beveiliging.

  • 11.45 Lunchpauze
  • 12.30 Arjan Bijen presenteert ‘Het datacenter als fundament voor de cloud’ door Telecity Group
  • 13.00 Rondleiding TelecityGroup

Adres TelecityGroup: H.J.E. Wenckebachweg 127, 1096 AM Amsterdam

I-FourC ziet u graag op 5 februari! Deze dag wordt u geheel kosteloos aangeboden door I-FourC en de partners Telecity Group en Motiv.

Neem contact met ons op

Lexxyn Groep
Paterserf 3
4904 AA Oosterhout

088 002 84 00
info@lexxyn.nl

Contact

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Twitter LinkedIn Facebook